Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verslag Porsche Rennsport Reunion zaterdag

Op zaterdag was het weer op WeatherTech Raceway Laguna Seca niet helemaal zoals je normaliter in Californië verwacht: het was regenachtig, bewolkt en ronduit fris. Aan het evenement deed dat natuurlijk verder niets af, want opnieuw was er volop actie op en rondom de baan tijdens de Porsche Rennsport Reunion.

Al weken van tevoren waren toegangskaarten voor de zaterdag uitverkocht, ondanks de forse prijs van 130 Dollar. Ja, alleen voor een dagkaart. En dan nog parkeren, een programmaboek, wat eten en drinken… Het wordt allemaal steeds duurder, maar het lijkt weinig uit te maken, want vol is het toch wel en ook de wachtrij voor de winkel met merchandise (ook allemaal duur) was de hele dag door tientallen meters lang.

Tot de bezoekers behoorde ook acteur Jerry Seinfeld, al jarenlang een groot Porsche-verzamelaar. Handtekeningen wilde hij niet zetten. “No, thank you, but a great pleasure to meet you”, was zijn standaard antwoord als iemand hem om een handtekening vroeg.

Oud-coureur Jochen Mass vierde op zaterdag zijn 77e verjaardag en werd met gezang begroet toen hij de Porsche-hospitality binnenkwam. “Verjaardagen zeggen me niet zoveel, ik ben al blij als ik iedere dag gewoon weer gezond wakker word”, aldus de Duitser.

Het was op zaterdag ook precies vier jaar geleden dat de Nederlandse oud-coureur Ben Pon overleed. Vlakbij het circuit van Laguna Seca, in Carmel, had hij jarenlang zijn hoogwaardige hotel Carmel Lodge. Zijn heerlijke Bernardus-wijn werd tijdens de Rennsport Reunion ook in de Porsche-hospitality geschonken.

Nederlandse inbreng was er ook in de vorm van een elektrisch aangedreven Volkswagen ID-Buzz, die door Porsche Nederland in de historische bordeauxrode kleur van de Porsche Renndienst was uitgevoerd. Een busje reed op zaterdag in de paddock, een ander busje wed elders rond het circuit voor transportdiensten ingezet. De auto’s trokken volop aandacht.

Volop belangstelling was er ook voor de tractorrace over een halve ronde: voordat pet parcours naar boven richting Corkscrew leidde, mochten de tractoren alweer afbuigen naar de paddock. Waarschijnlijk waren ze de steile heuvel ook nauwelijks op gekomen, zeker de kleinste Junior-tractoren met 1 pk-motor niet. Er werd vertrokken met een echte Le Mans-start, waarbij de rijders van de overkant van de baan naar hun tractoren liepen en daarna pas konden wegrijden. Sommigen namen het wel heel serieus, want er was bij de start bijna een aanrijding. De rest van de halve ronde verliep zonder problemen.

Op zaterdag aan het eind van de middag was er een concours d’élégance in de pitstraat, waarbij diverse zeer bijzondere Porsches tentoongesteld werden. 

Als speciale act ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van Porsche als sportwagenmerk was er op zaterdagavond een concert van The Doobie Brothers in de paddock. Ze maakten er een mooie show van. Ook voor zondag zijn alle toegangskaarten à raison van 160 Dollar per stuk uitverkocht. Uw redacteur is er dan niet meer bij, want voor zondag staat alweer de terugvlucht op het programma. We hebben ervan genoten.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.