Zoek
Sluit dit zoekvak.

De mooiste Porsche-foto’s uit Sebring

De 12-uursrace van Sebring is de oudste nog bestaande sportwagenrace in de Verenigde Staten. Tien jaar ouder dan de race in Daytona, en honderd keer meer sfeer en karakter. Dit weekeinde vond de 69e editie van de klassieke wedstrijd op het circuit op het voormalige militaire vliegveld plaats. Voor Porsche was het een succesvol evenement met overwinningen in de beide GT-klassen, waarmee het totale aantal klassezeges voor Porsche in Sebring op 100 komt. Vierenzestig.nl toont de mooiste foto’s van Porsche-huisfotograaf Jürgen Tap.

Ter identificatie: in de GTLM-klasse reed er één Porsche 911 RSR, de auto van WeatherTech Racing met het startnummer 79, bestuurd door de Amerikaan Cooper MacNeil en twee Porsche-fabrieksrijders, de Fransman Mathieu Jaminet en de Australiër Matt Campbell. Dit trio won de klasse, tegen de beide fabrieks-Corvettes en de beide fabrieks-BMW’s, en zorgde daarmee voor het vierde jaar op rij voor de GTLM-klassezege voor Porsche bij ,

In de GTD-klasse reden er vier 911 GT3 R’s. Het Canadese team Pfaff Motorsports reed met het startnummer 9 in de klassieke Canadese ‘plaid’-uitmonstering met coureurs Zach Robichon uit Canada, de Belgische Porsche-fabrieksrijder Laurens Vanthoor en de Duitse Porsche-testrijder Lars Kern. Met het startnummer 16 kwam de blauwgroene , in actie met de Amerikaanse Porsche-fabrieksrijder Patrick Long, de Belg Jan Heylen en de Amerikaan Trent Hindman. De wit-grijze 911 GT3 R met Richard Mille-sponsoring van het team Hardpoint-EBM met startnummer 88 kende met de Deense Christina Nielsen, de Britse Katherine Legge en de Braziliaanse Bia Figueredo een volledige damesbezetting. De Hartpoint-EBM-Porsche met het nummer 99 tenslotte werd bestuurd door de Amerikanen Rob Feriol en Trenton Estep en mede-teameigenaar Earl Bamber uit Nieuw-Zeeland. De Pfaff-Porsche won de klasse, de Wright-911 eindigde als tweede.

Als altijd was Jürgen Tap, Duitser met Nederlands paspoort en algemeen erkend als een van de beste autosportfotografen, door Porsche ingehuurd om de verrichtingen van de Porsche-teams vast te leggen. Dat resulteerde in een enorme hoeveelheid foto’s, waarvan het jammer zou zijn als die ongebruikt in de digitale archieven blijven liggen. Vandaar dat Vierenzestig.nl net als eerder dit jaar vanuit Daytona ook van het evenement in Sebring de beste opnamen toont, met dank aan de fotograaf en de persafdeling van Porsche AG!

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

2 reacties

  1. ik zie op één van de foto’s een official met een blauwe vlag met gele streep ; wat betekent zo’n vlag

    1. Een lichtblauwe vlag , soms met een diagonale gele, oranje of rode streep, informeert een bestuurder dat een snellere auto nadert en dat de bestuurder opzij moet gaan om een ​​of meer snellere auto’s te laten passeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.