Search
Close this search box.

Thuis eindelijk echte steaks dankzij Porsche’s ‘Beefer’

Wie wel eens een steak gegeten heeft in restaurant ‘Christophorus’ in het Porsche Museum in Stuttgart, weet hoe goed die smaken. Of in een echt steakhouse in New York. Het water loopt ons al in de mond als we eraan denken… Maar er is goed nieuws, zo ontdekten we op de Porsche-stand tijdens de beurs Retro Classics in Stuttgart.

Shockgrill

Porsche kondigt daar met een flyer de komst van een eigen ‘Beefer’ aan, een grill met een krachtige gasbrander van keramiek met geoptimaliseerde oppervlaktestructuur, waar het gas met zuurstof wordt vermengd en verbrand. Daarbij ontstaat een temperatuur van ruim 800 graden Celsius, waarin het vlees een soort van ‘shockgrill’ ondergaat en de oppervlakte karamelliseert. Dat geeft een bijzonder smaakeffect, waardoor ook de sappen in het vlees beter bewaard blijven. Elke kant van het vlees is binnen 45 seconden klaar, aanmerkelijk sneller dan bij een normale grille, waarin het vlees bij 400 graden gaar wordt.

Porsche-versie

De ‘Beefer’ is een uitvinding van drie Duitsers, Frank Hecker, Marc Kirwald en Frantz Konzen, die de hoge-temperatuurgrille in hun fabriek (natuurlijk noemen ze het zelf ‘manufactuur’) in Bad Honnef en in sociale werkplaatsen in Bonn laten vervaardigen. Aan de Porsche-versie van de ‘Beefer’ wordt nog de laatste hand gelegd. Een prijs is nog niet bekendgemaakt, maar de normale ‘Beefer’-prijslijst begint bij 700 Euro. Levering van de Porsche-uitvoering begint naar verluidt in mei.

Tekst: René de Boer
Foto: PR

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.