Unieke Porsche-varianten in Gelderland

Een recente redactievergadering van Vierenzestig.nl werd gehouden bij Mark Wegh van Porsche Centrum Gelderland. Na afloop vroeg Mark of we nog een paar bijzondere auto’s wilden bekijken. Vervolgens gingen we op weg naar een anonieme hal in de omgeving. Even later stonden we oog in oog met enkele van de meest zeldzame VW-Porsche-gerelateerde auto’s ooit gebouwd. Niet alleen een Beutler vierzitter, maar ook een Wendler cabriolet en een echte VW Rometsch Lawrence.

Beutler

De Beutler coupé is gebouwd op basis van de 356 door de Zwitserse firma Beutler. Het zijn feitelijk dan ook de eerste echte productie-vierzitters van Porsche. In 1957 kocht coach-builder Beutler namelijk een aantal 356-bodies met motoren van Porsche met het idee om er vierzits Porsches van te maken. De fabriek vond het prachtig. Beutler bouwde ongeveer 20 coupés op basis van de 356 A en B tussen 1957 en 1962. Van de Beutlers met Porsche-chassis zijn er wereldwijd nog slechts een handjevol over.

Wendler

Nog specialer is de Wendler cabriolet. Van deze kleine serie van tien voertuigen, die zijn gebouwd door de carrosseriebouwer uit Reuttlingen, zijn er nog slechts twee over en Mark Wegh heeft er een van. De Rometsch werd gebouwd door een carrosseriebouwer in Berlijn, maar bestaat voornamelijk uit VW-onderdelen. Mark Wegh vond deze drie auto’s in Amerika, toen hij naspeuringen deed naar de geschiedenis van een eerder door hem aangeschafte en nog te restaureren Rometsch. Nadat hij ontdekte dat deze te koop waren, stapte hij op het vliegtuig en korte tijd later werd de deal beklonken. Later meer over deze bijzondere en zeldzame Porsche-varianten.

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.