Zoek
Sluit dit zoekvak.

Twee Porsches in de top vijf in 24H Spa – en de mooiste foto‘s

Twee 911’s in de top vijf was het resultaat voor Porsche in de 75e editie van de CrowdStrike 24 Hours of Spa. In een zware race met een relatief hoog uitvalpercentage, met ruim 83.000 bezoekers, waren Lautens Vanthoor, Kévin Estre en Julien Andlauer met de Porsche van het Manthey-EMA-team op de vierde plaats de best geklasseerde Porsche-rijders, één plek voor Thomas Preining, Laurin Heinrich en Dennis Olsen in de Rutronik-Porsche. 

Als 13e algemeen wonnen Antares Au, Tim Heinemann, Matteo Cairoli en Jannes Fittje in de 911 van Huber Motorsport de Bronze Cup. Heinemann, afkomstig uit het simracen en dit seizoen voor het eerst actief in de DTM, reed bovendien de snelste raceronde. 

Voor de Nederlandse Porsche-rijders waren er geen podiumsuccessen weggelegd. Het dichtstbij kwam Jop Rappange, die met zijn teamgenoten in de 911 van het team Dinamic Racing als vierde in de Silver Cup eindigde. Ook Francis Tjia, rijdend met de 911 van Modena Motorsports, werd met zijn teamgenoten vierde in zijn klasse, de Pro-Am-Cup.

De hoogst genoteerde Nederlandse Porsche-coureur in het algemeen klassement was Kay van Berlo, die in de 911 van Herberth Motorsport 27e algemeen werd. Xavier Maassen eindigde met het team Parker Racing als tiende in de Bronze Cup.

Jeroen Bleekemolen kwam helemaal niet in actie: zijn Amerikaanse teamgenoot Kyle Washington, die het feestje financierde, presteerde het om al in de derde ronde van de race, nota bene met het volledige veld nog achter de safety car, van de baan te raken, waarmee voor hemzelf en zijn teamgenoten de race al ten einde was voordat die goed en wel was begonnen.

De overwinning in de Ardennen was voor het Duitse BMW-team ROWE Racing met rijders Marco Wittmann, Nick Yelloly en Philipp Eng. Voor BMW was het de 25e overwinning in de Belgische klassieker. De Nederlander Nicky Catsburg won met een Mercedes-AMG samen met zijn teamgenoten de Pro-Am-klasse en volbracht daarmee een uniek feit, want eerder dit jaar won hij met Corvette de GTE-Am-klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans en eind mei zegevierde hij met Ferrari in de 24-uursrace op de Nürburgring.

Opnieuw kon Vierenzestig.nl tijdens de CrowdStrike 24 Hours of Spa beschikken over de volledige fotoproductie van Porsche Motorsport, gerealiseerd door het team van Gruppe C onder leiding van Tim Upietz. We laten u graag meegenieten van de mooiste foto’s van het weekeinde.

Onze eigen Nederlandse Jeroen Bleekemolen geeft een korte uitleg voor de 24 uur van Spa 2023.(met dank aan (credit video) Jeroen Bleekemolen/Race Planet).

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.