RAUH-Welt Begriff Porsche 930 is dik

Dit is de eerste RAUH-Welt Porsche op het Europese vasteland. De auto is in opdracht van een klant gebouwd door John Vianen, samen met Akira Nakai van RAUH-Welt Begriff uit Japan zelf. “De eigenaar van deze auto is een piloot en toen hij in een blad las over de auto’s van RAUH-Welt, was hij meteen overtuigd dat zijn auto er ook zo uit moest zien. Helaas was de auto toen net helemaal gespoten en klaar. Ik heb het hem destijds afgeraden, maar gelukkig was hij eigenwijs.”

Vianen Car Refinish

Inmiddels is Vianen Car Refinish namelijk Europees importeur voor de auto’s van RAUH-Welt Begriff, dankzij de week die de Japanner doorbracht in Woerden. “We hadden een goede klik en dat heeft tot deze uitkomst geleid”, zegt John Vianen. Een RWB bodyset kost zo’n 20.000 dollar, maar daar zit het monteren en afstellen bij in. De wielen kosten zo’n 4.500 dollar. Inclusief spuiten komt het totaalbedrag op zo’n 27.500 euro.

Ruf 930 als basis

Het eindresultaat van deze RWB 930 is prachtig. De Steingrau metallic auto is in de basis een door RUF 930 uit 1987, maar doordat de firma APP zich ook nog met de motor heeft bemoeid, is nu sprake van meer dan 500 pk vermogen. Wil je meer weten over deze auto, over het verblijf van RAUH-Welt’s Akira Nakai in Nederland en over het bedrijf RWB zelf, koop dan over een maand de nieuwe RS Porsche Magazine.

(Foto: David de Wijn)

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Eén reactie

  1. Akira Nakai zal aanwezig zijn op PorscheFest om zijn creaties nader te bespreken. Ook zal hij handtekeningen gaan uitdelen op de mooie poster gemaakt van mijn RUF btr3 RWB.
    Tevens zullen wij de tweede RUF RWB in Europa presenteren die speciaal voor de show gebouwd is. Meer informatie op rwb-europe.com.
    Mvg, Bert van de Klundert, RWB Europe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.