USB-stick bij Porsche Pon gestolen.

Ja, echt gestolen. Deze USB-stick met NAW gegevens van een groep klanten is daadwerkelijk gestolen. De diefstal komt niet helemaal duidelijk uit de berichtgeving in de media naar voren.

In de eerste instantie dacht ik zelf ook, ja ja het zal wel, “gestolen”. Maar na contact met Pon Porsche klantenservice bleek dat er uit een van hun kantoren in Leusden uit een beveiligde ruimte niet alleen de USB-stick ontvreemd is, maar de hele kluis waarin deze was opgeborgen is door onbekende meegenomen.

Daar het zich handelt om een serieus misdrijf waarbij van Porsche eigenaren NAW-gegevens in de verkeerde handen zijn gekomen, zijn wij van 64 van mening dat het belangrijk genoeg is dat wij er aandacht aanbesteden, ondanks dat Pon Porsche Import de betroffen klanten zelf al via de mail en een brief persoonlijk heeft geïnformeerd. Het spreekt voor zich dat Porsche Pon Import direct aangifte heeft gedaan en het gemeld heeft bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Zij betreuren het voorval ten zeertse.

De gestolen gegevens en data op de USB-stick gaan over de periode van 2009 tot en met 2017. Mocht je vermoeden dat het ook jou betreft, dan raad ik je aan om contact op te nemen met de klantenservice van Pon Porsche Import. Want het zou kunnen dat zij jou niet hebben kunnen bereiken. Bijvoorbeeld als je bent verhuisd en/of het e-mailadres wat bij Pon Porsche Import bekend is, niet meer actief is.

Wij adviseren je om extra alert te zijn op e-mailspam of mogelijke pogingen tot phishing. En mocht je hier mee te maken krijgen adviseren wij hier niet op in te gaan, geen links aan te klikken of gegevens te verstrekken. Wij adviseren (ook bij twijfel) direct contact op te nemen met 0800 -0918911 of klantcontact@porsche.nl.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

3 reacties

  1. Wat Pon niet vermeld in haar brief is dat de criminelen nu op postcode de mooiste Porsche uit de buurt kan uitzoeken. Ik heb hen daarop gewezen maar als antwoord kreeg ik dat uit niets is gebleken dat de criminelen dit doen. Knap hė om dit te beweren zonder daderkennis. Ook bestaat de kans dat je met deze gegevens de Keyless Porsche eruit kan halen om vervolgens met een computer toegang te krijgen.
    Dus spam of Phising mail is nog het minste wat je met de NAW gegevens kan doen.
    Pon vrijwaard je overigens niet voor de gevolgen van hun nalatigheid is mij te verstaan gegeven.

    1. Beste Hans met wie heb je contact gehad Bij Pon of Porsche. Mijn ervaring is dat ze niets afdoen met het zal wel of uit niets blijkt dat…. Of er een mogelijkheid is dat criminele de keyless informatie van auto’s hebben weet ik niet en ik betwijvel het. Maar ik ga het zeker aan ze vragen of die mogelijkheid aanwezig is. Wat betreft de mooiste Porsche uitzoeken…. tja veel mensen laten hun auto’s ook al zien in de media. Ik ben ook geen uitzondering. En eerlijk is eerlijk er is altijd wel iemand die weet wat en welke auto iemand heeft. Vaak genoeg hoor ik op feestjes of in gesprekken , ooo mijn buurman of een straat verder staat een ….. Maar laat een ding duidelijk zijn. Pon Porsche is hier ook niet blij mee. Doet er alles aan om het op te lossen en neemt het heel serieus. Maar nogmaals ik leg jou zorgen/opmerking aan ze voor. En kom hier bij je op terug. MVG Alain

    2. Beste Hans zoals inmiddels besproken heb ik een positieve reactie van Pon Porsche mogen ontvangen. Ik heb ook alweer contact met ze gehad en Pon Porsche neemt asap telefonisch contact met je op Hans voor een gesprek. MVG Alain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.