Porsche AG start de productie weer op

Goed nieuws van Porsche AG! Met ingang van maandag 4 mei start de productie in zowel Zuffenhausen en Leipzig weer op. Een kleine stap in de richting van het normale leven. Natuurlijk heeft Porsche alle voorzorgsmaatregelen genomen om maximale veiligheid voor de werknemers te garanderen, zodat de productie geleidelijk kan worden verhoogd tot aan de volledige capaciteit. 

Albrecht Reimold

Belangrijk signaal

“Het hervatten van de productie is een belangrijk signaal: voor onze werknemers én voor onze klanten. We hebben de situatie vanaf het begin af aan zorgvuldig gevolgd en geanalyseerd, en onze processen daarop aangepast. Nu is het moment daar om met optimisme vooruit te kijken en weer aan het werk te gaan, met inachtneming van speciale voorzorgsmaatregelen,” aldus Albrecht Reimold, bestuurslid voor Productie en Logistiek bij Porsche AG. 

Uitgebreid pakket aan maatregelen

In de Porsche-fabrieken in Zuffenhausen en Leipzig is een uitgebreid pakket aan maatregelen doorgevoerd. Die maatregelen zijn vooral bedoeld om de veiligheid van de werknemers te garanderen. Daarnaast zijn ze ontwikkeld om de productie op gereguleerde en efficiënte wijze zo snel mogelijk weer te kunnen opstarten. Zo dienen productiemedewerkers bijvoorbeeld een onderlinge minimumafstand van 1,50 meter te handhaven, de basisregels te volgen en op specifieke afdelingen een mondkapje te dragen.

“Het zal veel van de mensen vragen om de economische en sociale systemen weer op gang te brengen. Iedereen moet daar zijn of haar bijdrage aan leveren,” verklaart Oliver Blume, voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche AG. “Het is belangrijk om positief te blijven. Elke crisis brengt ook mogelijkheden met zich mee, en die willen we maximaal benutten.”

Oliver Blume

Zes weken gesloten

Oorspronkelijk schortte Porsche AG de productie in zijn twee fabrieken op 21 maart jl. op voor een periode van twee weken, en kondigde daarbij aan de situatie voortdurend in de gaten te houden. Vanzelfsprekend ondervonden ook veel toeleveranciers over de hele wereld problemen door corona, waardoor veel aanvoerlijnen stopten. Hierdoor bleven de fabrieken in totaal zes weken gesloten, aangezien een normale productie niet langer mogelijk was.

Andere maatregelen blijven van kracht

Naast de productiestop besloot Porsche rond die tijd ook om een aantal andere strenge maatregelen in te voeren. Die blijven tot nader orde van kracht om de infrastructuur rondom de productielocaties te ontlasten. Dat betekent onder meer dat thuiswerken van kracht blijft voor kantoorpersoneel en dat vergaderingen plaatsvinden via een videoverbinding of conference call. Ook blijft het verbod op zakelijke reizen bestaan.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.