Search
Close this search box.

Het achtste Porsche Experience Centre komt in Italië

Het achtste Porsche Experience Centre (PEC) ter wereld, tevens het grootste, wordt gebouwd bij het circuit “Autodromo di Franciacorta” in Italië.

Met de werkzaamheden voor de renovatie van het circuit en de bouw van een klantencentrum op het terrein van 559.000 vierkante meter wordt nog dit jaar gestart. De opening is gepland voor begin 2021.

De Experience Centers belichamen waar het bij Porsche allemaal om draait: “een beleving die voor altijd in je herinnering gegrift blijft”, zegt Detlev von Platen, lid van de raad van bestuur voor verkoop en marketing bij Porsche AG. “Franciacorta wordt een volgende bezoekplaats voor klanten en fans uit heel Europa die het Porsche-gevoel zelf willen ervaren.”

Detlev von Platen

Slechts een paar weken geleden opende Porsche zijn zevende Porsche Experience Center, de tweede in Duitsland, op de Hockenheimring. Andere PEC’s bevinden zich in Silverstone, Atlanta, Le Mans, Los Angeles en Shanghai. Net als de andere PEC’s zal de PEC Franciacorta ook uit verschillende tracks en een klantencentrum bestaan. De nadruk zal liggen op veeleisende rijprogramma’s onder zeer professionele omstandigheden.

Franciacorta is de ideale locatie voor een Porsche Experience Center, omdat het bestaande circuit kan worden gebruikt als een startpunt voor de toekomstige banen. Bovendien is de regio logistiek aantrekkelijk vanwege de ligging in het centrum van Noord-Italië, dicht bij Zwitserland en het Gardameer, maar ook met goede verbindingen naar grote steden zoals Milaan, Brescia, Bergamo en Verona. Met zijn wijn- en eetcultuur is Franciacorta ook een populaire toeristische bestemming, vooral in de zomer.

Mooie reden om in 2021 de Porsche te pakken en via schitterende wegen naar dit Porsche Experience Centre in La bella Italia te rijden. Idee voor een roadtrip?

Foto’s Newsroom Porsche

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.