64-najaarsrit 2019 was een succes!

Ons eerste evenement vraagt om een vervolg in het voorjaar

Afgelopen zondag zo rond de klok van 9 uur druppelden de eerste deelnemers aan de 64-najaarsrit binnen bij Porsche Centrum Leusden. Daar stonden zoete lekkernijen, broodjes en croissants klaar en er werd verse koffie en thee gezet.

Veel deelnemers waren vroeg de deur uitgegaan om ook de tijd te hebben als het moois in de showroom te bewonderen. Hoewel een 918 Spyder en een knalrode 904 de aandachttrekkers waren, stonden er ontzettend veel mooie Porsches om van te watertanden.

Rond een uur of tien vroeg onze Sylvia een momentje de aandacht om iedereen namens 64 welkom te heten. Sylvia Lodder is sinds enige maanden lid van het team van 64 en trapt maar gelijk af met het organiseren van dit evenement. Met hulp van haar zoon Michiel, ook toegetreden tot het team van 64, heeft zij de rit uitgezet, nagereden en het routeboek gemaakt. Een woord van dank is zeker op zijn plaats. Bij dezen, dankjewel Sylvia en Michiel!

Hierna nam Niels Boersma, de vestigingsmanager van Porsche Centrum Leusden het woord. Ook hij heette ons allemaal van harte welkom. Niels en zijn team waren al vroeg aan de slag gegaan om een warm welkom mogelijk te maken. Heel erg bedankt en een dikke pluim voor de mensen bij PCL die hun zondagochtend hebben opgeofferd voor ons. Tot slot heeft onze Alain het woord genomen om PCL te bedanken en heeft hij Niels namens 64 een attentie overhandigd.

Bij binnenkomst overhandigde Sylvia aan iedereen de roadmap dus stond er niets meer in de weg om met de rit te beginnen. Het was buiten al aardig opgeklaard en het weer werd steeds beter. Omdat ik deze dag verder geen taken had als 64-teamlid kon ik de rit als deelnemer meerijden, voor het grootste gedeelte zelfs met de kap naar beneden. Man wat hebben wij daarvan genoten. De route ging langs smalle weggetjes, over dijken, langs kanalen en zelfs over het water, met een veerpontje waar drie auto’s op konden.

Dit veerpontje was een leuke onderbreking en mogelijkheid om met andere deelnemers te kletsen. En dat gebeurde ook volop. Tijdens het wachten op onze beurt om het pontje op te gaan, kwam er een oude Bentley van de andere kant. Dat bleek niemand minder te zijn dan de sympathieke Bert Degenaar, antiquair onder andere bekend van het TV-programma “van onschatbare waarde”. (Even opgezocht, het is een 1928 4.5 litre Le Mans Bentley. We hebben een leuk gesprekje gehad met Bert en zijn echtgenote. Als echte verzamelaar begon het gesprek wel met zijn vraag: “Heb je iets te koop”?

Vervolgens ging de rit via nog wat mooie wegen naar het eindpunt; Het Tussenstation in Lisse. Een oud treinstation waarin een restaurant is gevestigd, echter met behoud van de oude stations-sfeer. Hier werd een heerlijk lunch-buffet geserveerd. Wel eens saté-kroketjes gegeten? Wij wel. Heerlijk.

Voor, tijdens en na de rit heb ik met veel mensen een gesprekje aangeknoopt. Stuk voor stuk had men er zin in, vond men het leuk en voor herhaling vatbaar. Ik mag namens mijn collega’s spreken als ik zeg dat we hebben genoten. De vraag is dus niet; komt er nog een evenement in de toekomst, maar wanneer komt het volgende evenement.

Was je er bij? Heel erg bedankt voor je deelname en tot de volgende keer.

De foto’s in dit artikel zijn afkomstig van 64-teamleden en Johnny Wijsman, Paul den Boer, Het tussenstation.

Veel meer foto’s en video’s kan je vinden op: https://www.flickr.com/gp/185252517@N07/361492

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

2 reacties

  1. Mag ik even? Was fantastische ontmoeting met de 64 Porsche club !!
    Uitermate sympathiek ons even voor te laten. De auto in kwestie is een 1928 4.5 litre Le Mans Bentley en geen 4 litre blower bitsa, die is al lang niet meer in de collectie!

    Met vriendelijke groet, ook namens Loes, Bert Degenaar

    1. Nogmaals het was ons een waar genoegen. Natuurlijk gaan we meteen de juiste Bentley type aanduiding aan de gang. Van ons alle van 64 Hartelijke de groeten aan Loes de honden en natuurlijk jou. En hopelijk tot spoedig weer ergens op mooi landelijk weggetje, pontje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.