Iemand de 911 Carrera 4S Jacky Ickx edition al gezien?

De “Belgian Legend Edition” een toekomstig collector’s item? Ik denk van wel.

Met deze 911 Carrera 4S “Belgian Legend Edition” viert Porsche de 75ste verjaardag van Jacky Ickx in 2020

Jacky Ickx zal voor altijd een legendarische autoracer blijven. Een Belgisch icoon, die een hechte link met het merk Porsche koestert. Porsche België is dan ook heel trots van Porsche AG groen licht te hebben gekregen om ode te brengen aan hun nationale legende, met de productie van een heel bijzondere Porsche 911.

Jacky Ickx is met zijn successen in de 24 Uur van Le Mans, Parijs-Dakar, Formule 1 en zijn vele titels een gevierd en succesvol coureur in de autosport. Een carrière van meer dan drie decennia. Porsche België heeft nu de eer en het voorrecht om deze icoon en uniek racetalent Jacky Ickx te eren. Zijn bijdragen aan de Belgische autosport maken ook vandaag de dag de autosportliefhebbers in België nog steeds trots.

In 18 maanden heeft een team van automobiel-, design- en productie-experts met de steun van Jacky Ickx, een unieke en tijdloze 911 ontworpen. Deze Porsche 911 is de legende Jacky Ickx werkelijk waardig.

Deze limited Porsche 911 (992) Carrera 4S “Belgian Legend Edition” zal slechts 75 keer worden gebouwd, om in 2020 de 75ste verjaardag van Jacky Ickx te vieren.

Unieke en exclusieve uitrusting

Naast de reeds uitgebreide standaarduitrusting van een 911 Carrera 4S krijgt de “Belgian Legend Edition” een hele lijst aan unieke en exclusieve opties. Op esthetisch vlak moet zeker de koetswerkkleur staal “X Blue” echt worden benadrukt. De kleur X Blue is de kleur die identiek is aan die van de helm van Jacky Ickx. Ook de speciaal ontworpen velgen met witte streep, zijn een referentie naar de helm van Jacky Ickx. Net als de badges met Belgische vlag die trots prijken op deze 911. Naam en handtekening van Jacky Ickx aan de bestuurderszijde maken het extra speciaal. Binnenin, op de centrale armsteun komt de handtekening van Jacky Ickx weer terug. Meer bijzondere details zijn; Pebble Grey kruissteek op het dashboard en de deurpanelen, instaplijsten met “Belgian Legend Edition” logo, een Pebble Grey biesje op de sport plus stoelen, contactsleutel in “X Blue” met handtekening en bijhorend gepersonaliseerd sleuteltasje. En de gelukkig eigenaren krijgen bij deze 911 Carrera 4S “Belgian Legend Edition” een miniatuurversie van hun 911, met serienummer; een fotoboek over de productie van de auto, met vermelding van het chassisnummer en wederom door Jacky Ickx getekende brief.

Onder de kap wijkt deze Belgian Legend Edition niet af van het standaard 4S. De Carrera 4S beschikt dus over vierwielaandrijving en een 450 pk sterke boxer met zes cilinders en turbokracht. Waar de speciale editie wel afwijkt is op prijsvlak. Want kost een “gewone” Carrera 4S nog minimaal €131.000 bij onze zuiderburen moet je voor deze Belgian Legend Edition € 199.911 betalen.

Credits voor de foto’s van de Porsche 911 “Belgian Legend Edition” voor onze vrienden van ‘Porsche Centre Antwerp’.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.