Simona De Silvestro en Thomas Preining toegevoegd aan Formula E-Project

Met Simona De Silvestro en Thomas Preining verwelkomt het TAG Heuer Porsche Formula E Team twee nieuwkomers aan boord. De Silvestro en Preining zullen het fabrieksteam ondersteunen als test- en ontwikkelingsrijders in hun debuutseizoen. Ze zijn betrokken bij het simulatiewerk in Weissach en zullen op bepaalde Formule E-races aanwezig zijn. De twee coureurs zullen ook beschikbaar zijn voor het team voor testen gedurende het seizoen.

Ervaring en expertise De Silvestro

De Silvestro is geen onbekende in het ABB FIA Formule E-kampioenschap. De 31-jarige Zwitserse  heeft al ervaring met ‘s werelds eerste volledig elektrische straatraceserie. Ze reed in de laatste twee races van het inaugurele seizoen van de Formule E in 2014/15. Ze werd vervolgens door Andretti vastgelegd als een reguliere rijder voor het seizoen 2015/16. Vorig seizoen, 2018/19, ondersteunde ze het Venturi Formula E Team als testrijder.

Van jongs af aan is De Silvestro al gepassioneerd van autoracen. Sindsdien heeft ze veel verschillende professionele motorsportformules doorlopen nadat ze haar carrière met karten was begonnen, voordat ze op 18-jarige leeftijd naar Amerika verhuisde. De Silvestro werd vierde in de Formule BMW VS in 2006. Ze racete vervolgens in de Atlantic Championship en IndyCar Series. In 2010 werd ze uitgeroepen tot Rookie van het jaar op de Indianapolis 500. In 2013 werd ze tweede waarmee zij een ​​plek op het podium in Houston verdiende. Ze had toen een korte uitstap naar de Formule 1 als aangesloten coureur bij het Sauber F1 Team in 2014. De Zwitserse heeft de afgelopen drie jaar aan het Australische Supercars Championship deelgenomen. De Silvestro is de eerste vrouwelijke Porsche-fabrieksrijder.

De eerste vrouwelijke Porsche fabrieksrijder, Simona de Silvestro

Jongeling uit Porsche’s eigen “talentenfabriek”, Thomas Preining

Preining domineerde het PCCD-seizoen 2018 en won tien races op weg naar de titel

Thomas Preining is sinds 2017 een vaste waarde in het Porsche-team. Bij de toetreding tot het TAG Heuer Porsche Formule E-team betreedt de 21-jarige Porsche Young Professional echter een geheel nieuw terrein, eerder heeft hij gereden in verschillende GT-klassen.

Ondanks dat hij eigenlijk nog steeds aan het begin van zijn carrière staat, kan Preining al terugkijken op tal van successen. Nadat hij met karten was begonnen, racete hij in het ADAC Formule 4-kampioenschap, waarna hij in 2017 als Porsche Junior naar de Porsche Carrera Cup Deutschland overstapte. De Oostenrijker trok de aandacht van de motorsportgemeenschap in hetzelfde jaar en eindigde als tweede in het Rookie klassement. De jongeman domineerde vervolgens het seizoen 2018 en won tien races op weg naar de titel. Preining imponeerde ook bij de Porsche Mobil 1 Supercup. Hij werd derde in het Drivers ‘Championship en verzekerde samen met kampioen Michael Ammermüller de teamtitel voor Lechner Racing.

Fritz Enzinger, Vice President Porsche Motorsport and Group Motorsport Volkswagen AG

“In Simona en Thomas hebben we twee bewezen talenten verworven voor het TAG Heuer Porsche Formula E Team. Simona heeft een schat aan ervaring opgedaan in verschillende raceseries en is ook een bekend gezicht in de Formule E. We kijken ernaar uit om met haar samen te werken en verwelkomen haar in de Porsche-familie. Thomas is sinds 2017 bij ons, gedurende welke tijd hij zijn talent in GT-racen bij verschillende gelegenheden heeft aangetoond. Met het Formula E-programma geven we Simona en Thomas de kans om zich verder te ontwikkelen als coureurs en een positieve bijdrage te leveren aan het Porsche Formula E-project. ”

Carlo Wiggers, Director Team Management & Business Relations Porsche Motorsport

We zijn verheugd dat we de diensten van twee uitstekende coureurs voor het Porsche Formule E-programma hebben verzekerd met Simona en Thomas. Naast hun sportieve eigenschappen zijn ze ook allebei zeer geschikt voor ons team. Simona en Thomas zijn uitstekende teamspelers, die het team graag vooruit helpen. Dat is een van de sleutels tot succes in de Formule E. Hun ervaring en onvermoeibare toewijding, zowel op als naast de baan, maken hun profielen af. Met deze twee extra rijders krijgt ons totale pakket echt vorm. Dit geeft ons vertrouwen voor ons eerste seizoen in de Formule E. ”

“Het is een grote eer om voor dit prestigieuze merk te werken” aldus Simona. “Ik kijk echt uit naar mijn nieuwe rol als test- en ontwikkelaar voor het TAG Heuer Porsche Formule E-team. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan door mijn eerdere activiteiten in de Formule E. Ik zal mijn best doen om Porsche op weg naar succes te helpen. ”

Thomas vervolgt: “Ik kijk erg uit naar mijn nieuwe rol in het TAG Heuer Porsche Formule E-team. Ik heb Formule E vanaf het begin op de voet gevolgd. Ik ben erg opgewonden om te ervaren hoe het voelt om met de Porsche 99X Electric op het circuit te rijden. Het is geweldig om Porsche te kunnen ondersteunen in zijn debuutseizoen in de Formule E en vanaf het begin deel uit te maken van dit toekomstgerichte project. ”

Wij van 64 hebben zo het vermoeden dat we nog veel van beide jonge coureurs gaan horen en wensen ze heel veel succes!

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.