Het Lindtner hotel in Hamburg waar Porscherijders blij van worden!

Eigenlijk ontdekte ik het Lindtner Hotel in Hamburg aan de Heimfelder Strasse 123 per toeval. Ik was met mijn zoon en dochter op een hochzeit van familie. Na alle feestelijkheden op donderdag en vrijdag was er op zaterdag een gemeenschappelijk ontbijt. En ja je raad het al, in het Lindtner Hotel. Maar waarom is dit hotel dan anders dan vele andere hotels en waarom wordt je nu juist als Porscherijder er blij van?

Lindtner Hotel Hamburg
Hochzeit frühstück Imke Frank

Los van hun slogan “Eines der schönsten Privathotels in der Hansestadt Hamburg” (wat inderdaad waar is) staan er altijd wel een of meerdere auto’s in de hotelhal en in de diverse zalen volgens mijn zwager. En meestal Porsches.

Ik had al een paar maanden geleden van mijn zwager gehoord dat er in “een hotel” bij hun in de buurt een Porsche 911 S stond die zou hebben meegespeeld in een Zweedse film of serie ….. Tja niet veel info waar ik wat mee kon. Maar niet veel later kwamen er foto’s en meer info. Het was daadwerkelijk een 911 S en na enig speurwerk bleek deze in de film/serie “der Brücke” ofwel “the Bridge” te worden gebruikt door de hoofdrolspeelster Sofia Helin.

Als ik dan toch in dit hotel ontbijt, kan ik wel even deze 911 filmster gaan bekijken. Dus op naar de receptie waar een vriendelijke dame op mijn vraag waar deze bekende 911 dan wel stond antwoorden “ein augenblick” daarop deze de telefoon nam en iemand belde. Na “ein augenblick” verscheen er de Hern Ulf Huwald. Die bleek de directeur van het Lindtner Hotel te zijn. Maar niet alleen dat, hij bleek ook een enorme Porschefan te zijn, en hij rijdt zelf ook ein wunderschönes Luftgekulte 911 G model van 1982 in groen (zie foto,s). De film 911S al was (helaas) al verkocht. Pech dus. Toen kwam de vraag of ik deze dan had willen kopen? Ik vertelde hem het verhaal van mij zwager en dat ik toch wel nieuwsgierig was geworden naar deze 911 S. Dat ik een fan en liefhebber ben van het merk en ik zelf een Porsche 996 Turbo rijd en nog een 911 TE ölklappen heb staan.

Maar wat jullie allemaal waarschijnlijk wel herkennen, als Porsche rijders heb je vaak een klik. En wat “even” iets navragen was, werd een veel langer gesprek. Ulf Huwald vertelde ons dat, toen het Hotel voor enige jaren terug een aanbouw kreeg er toen extra toegangen zijn in gebouwd zodat er auto’s makkelijk in het hotel naar binnen konden worden gereden. Meteen werden we (mijn zoon en ik) meegenomen naar deze ingangen en werden daarop een paar zalen waar een Mercedes Benz meeting ging plaats vinden geshowd. Daarin stonden nu de nieuwste modellen van Mercedes en ook de EQC. Mooie gelegenheid deze even van dichtbij te kunnen bekijken.

Maar ik was veel meer gëintereseert in die Porsches. Zo vertelde ik hem over Vierenzestig Blog. Waarop hij nog enthousiaster begon te vertellen over zijn eigen Porsche en de (ons alle bekende) jongensdroom. Zijn wens om met dertig zelf een 911 te rijden; wat hem dan ook gelukt was. Welke modelen hij al had gehad en gereden. Maar dit interesante verhaal mag hij je eventueel zelf vertellen als je daar gaat overnachten. Tijdens het gesprek liet hij ook los dat Porsche stuttgard 20 september naar Hamburg komt om testritten met potentiele kopers te gaan doen. De meer dan 10 Taycans moeten er dan worden opgeladen en wel via snellaadpalen. Maar Porsche AG komt ook met een speciaal gebouwde snellaad-vrachtwagen (een fahrende riezenbatterei zoals hij dat noemde) en dat deze special LKW iets meer stroom nodig heeft dan 220 volt is begrijpelijk. 125 amp om deze geweldig grote accu op te laden zodat deze op zes oplaadplaatsen de Taycans kan voltanken. Er was sprake van dat het dit hotel zou worden maar tijdens het schrijven van dit stukje heeft Porsche voor de binnenstad van Hamburg gekozen. Terloops kwamen we bij de vraag waar hij al deze klassieke Porsche vandaan haalde? Het blijkt dat een goede vriend van Ulf een “garage” heeft en hij zo telkens weer de diverse mooie exemplare in zijn hotel kon laten zien. En dat de gasten dit wisten te waarderen (net als ik). Bij navraag is het niet zomaar een “garage” of eenPorsche specialist. Het bedrijf is fineeleven uit Breitlingen. Natuurlijk kwamen “die bilder auf dem tish”, en een paar wil ik je toch graag laten zien (trouwens, ook de film 911S was van Fineeleven).

Ik denk dat deze foto’s wel voor zichzelf spreken. Nog een reden voor een bezoek aan Hamburg, zodat je de firma Fineeleven kan bezoeken. Alles wordt door de firma Elfeleven geproduceert en gemaakt. Ze doen zo veel mogelijk zelf. Carrosserie, plaatwerk, interieur, motor enz enz. Dat ik samen met mijn collega Robin al een bezoek heb ingepland om dit bedrijf binnenkort te gaan bezoeken zal niet een verrassing zijn. Ik durf te beweren dat wat ze daar bouwen voor veel Porsche liefhebbers heel erg interessant kan en zal zijn. Maar er was meer, want op 7 en 8 september is het 18. Hamburger Stadtpark-Revival 2019 vertelde Ulf ons. Waar de Hamburgs Oldtimer Grand Prix zal worden gereden. Natuurlijk rijden er dan ook Porsches mee. Maar liefst 12 stuks worden beschikbaar gesteld door Elfeleven voor dit evenement. Er worden zelfs diverse extra Porsche Laufs op zaterdag en zondag gereden. Na wij wat gegevens te hebben uitgewisseld was het voor ons toch echt tijd om afscheid te nemen en terug te rijden naar Nederland.

Maar hebt je weleens het prototyp-museum in hamburg bezocht waar de ook de “tweede” Porsche type64 staat? Ja een Porsche type vierenzestig waar wij onze naam van hebben. Dus zeker nog een reden om …

Het is wel duidelijk dat buiten een keer lekker kunnen en mogen doorrijden op de Duitse Autobahn er genoeg redenen zijn om eens Hamburg te bezoeken en te overnachten in het Lindtner Hotel. De foto’s spreken voor zichzelf. Je begrijpt wel dit verhaal krijgt zeker een vervolg …

Misschien is een Vierenzestig Hamburg tour een idee?

Met dank aan Ulf Huwald en het Lindtner Hotel.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.