Search
Close this search box.

Breaking: Porsche Typ 64 niet geveild, veilingmeester blundert

De Porsche Typ 64 die door RM Sotheby’s in Monterey ter veiling werd aangeboden is niet verkocht. De veiling werd door de veilingmeester tot verrassing van de aanwezigen geopend met 30 miljoen dollar, waarna de biedingen al snel opliepen tot 70 miljoen dollar, waarna de veilingmeester zich ineens corrigeerde en aangaf dat hij 17 miljoen had bedoeld in plaats van 70. Daarna werd ook snel het bedrag op het scherm gecorrigeerd. Het publiek reageerde geschokt.

Enkele minuten later werd de veiling gestaakt, omdat er geen biedingen boven de 17 miljoen binnenkwamen. Het minimum bedroeg 18 miljoen dollar. Het is niet duidelijk of er daadwerkelijk 17 miljoen is geboden, het bedrag waarbij de veiling werd gestaakt.

(Foto: Instagram Magnus Walker)

Dit artikel wordt later aangevuld.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

3 reacties

  1. De veilingmeester blundert, en de bieders laten goed merken dat ze geen idee hebben waar ze op bieden. Ze waren al to 70Mln gegaan en dat was geen probleem, maar toen de prijs gecorrigeerd werd had ineens niemand meer interesse.

    Blijkbaar waren ze dus totaal niet op de hoogte van de kwaliteit van de auto en boden ze omdat het begon op 30Mln. De geschatte waarde van veilingitems staan gewoon in de catalogus samen met alle details dus als je 70Mln bied en datzelfde object niet wilt hebben voor 18Mln, dan weet je totaal niet wat je koopt en bied je alleen omdat je dan kunt zeggen dat je een auto van 70Mln hebt. Beetje jammer.

  2. Geeft maar weer aan dat er geen telefonische bieders zijn. En dat er een enorme zeepbel qua waardes van auto’s in stand wordt gehouden.

    1. Wij hebben informatie uit eerste hand dat er wel degelijk diverse serieuze kopers waren. zowel vertegenwoordigd in de zaal als aan de telefoon. En dat voor deze potentiele kopers de minimumverkoopprijs uberhaubt geen probleem was geweest. Dat dit soort kopers geen auto kopen waar een smet op ligt is denk ik wel begrijpelijk. Laten we rustig afwachten wat er gaat komen. Dit zal echt een staartje krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.