Zoek
Sluit dit zoekvak.

680 PK. De Cayenne Turbo S E-Hybrid versies. Sportwagenprestaties in een SUV

Porsche zet de gemaakte stap om te focussen op e mobility door. In navolging van de Panamera is ook het nieuwe vlaggenschip van de Cayenne een plug-in hybride.

De Cayenne Turbo S E-Hybrid en de Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé halen het totale vermogen van 680 PK (500 kW) uit de intelligente samenwerking van een 4.0 liter V8 benzinemotor (550 PK, 404 kW) en een elektromotor, geïntegreerd in de 8-traps Tiptronic S transmissie (136 PK/100kW). Het maximum koppel van 900 Nm is vanaf iets boven stationair toerental al beschikbaar. Dit alles maakt een flitsende acceleratie mogelijk voor beide uitvoeringen; van 0 tot 100 km/u is 3,8 seconden. En wat denk je van een topsnelheid van 295 km/u? Gezien deze hoge prestaties zijn de auto’s best efficiënt te noemen. Beide uitvoeringen kunnen tot een afstand van 40 kilometer zonder uitstoot rijden en tot een snelheid van 135 km/u is elektrisch rijden mogelijk. Het gemiddeld verbruik (NEDC norm) bedraagt 3,9 – 3,7 l/100 km (benzine) en 19,9-18,7 Kwh/100 km (elektrisch).

Behalve het nieuws over de twee topmodellen maakt Porsche ook bekend dat de nieuwe Cayenne E-Hybrid coupé aan het hybride-gamma van Porsche is toegevoegd. Gezamenlijk vermogen van  462 PK (340 kW), een koppel van 700 Nm en een elektrische actieradius van 43 kilometer. De Cayenne E-Hybrid, die nu is uitgerust met een benzine roetfilter, is per direct weer leverbaar.

De lithium-ionbatterij is onder de laadvloer gesitueerd en heeft een capaciteit van 14,1 kWh. De hoogspanningsaccu kan binnen 2,4 uur volledig worden opgeladen met de standaard 7,2 kW ingebouwde AC-oplader bij gebruik van een 400-volt aansluiting met een 16-amp zekering. Het laadproces duurt zes uurbij bij het gebruik van een conventioneel stopcontact met een vermogen van 230 volt en 10 ampère. Opladen kan ook worden gepland via Porsche Communication Management (PCM) of de Porsche Connect-app (voor smartphones en Apple® Watch).

De Cayenne Turbo S E-Hybrid en de Cayenne Turbo S E-Hybrid coupé hebben standaard een omvangrijke fabrieksuitrusting zoals, Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), elektrisch rolstabilisatiesysteem, Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) achter -as differentieelblokkering,  Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) , 21-inch lichtgewicht lichtmetalen velgen in Aero-ontwerp Power Steering Plus en het Sport Chrono-pakket. Maar we zijn er nog niet; LED-koplampen, pedestrian protection*, park assist en ga nog maar even door. Uiteraard staan er op de optielijst ook nog wel wat leuke zaken. Porsche Active Management (PASM) en 22 inch lichtgewicht lichtmetalen velgen om twee zaken te noemen.

Alle vier genoemde Cayennes zijn per direct bij je dealer te bestellen. Consumentadviesprijzen vanaf: E-Hybrid € 104.000 – E-Hybrid Coupé € 109.000 – Turbo S E-Hybrid € 190.400 – Turbo S E-Hybrid Coupé € 194.200

https://www.youtube.com/watch?v=R4oJ0xqqTkY

Op alle persfoto’s staan witte Cayenne’s. Best mooi, maar als je toch zo’n beul met 680 PK koopt, waarom dan niet iets flitsenders? In bijvoorbeeld Lava Orange, zoals de auto waar onze collega Geert Smit laatst in heeft gereden.

foto Vierenzestig Geert Smit

Beeldmateriaal; Porsche AG

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.