Zoek
Sluit dit zoekvak.

Larry ten Voorde staat zijn mannetje in Porsche Mobil 1 SuperCup

Raceverslag Hungaroring zondag 4 juli 2019.

Naam : Larry ten Voorde, Startnummer 15, team MSR GT racing


Bij de start kwam Larry ten Voorde vanaf plek 3 goed weg vergeleken met vorige week in Hockenheim. In de eerste bocht werd het wel direct even spannend. Larry kwam in een sandwich terecht tussen de rijders Ammermüller en Pereira. De laatste stuurde te ver naar binnen waardoor Larry geen kant op kon. Gelukkig geen noemenswaardige schade aan zijn Porsche waardoor Larry de race kon vervolgen. Larry: ’’ik kon geen kant op en werd tussen twee auto’s in geduwd. Gelukkig hield ik mijn stuur recht en kon mijn weg vervolgen”. Ondanks het gevoel dat de auto veel overstuur had, heeft hij er het maximale uit gehaald en gedurende de 15 raceronden is hij rustig gebleven onder de druk van de achtervolgers in zijn kielzog. Met nog 3 ronden te gaan kwam de nummer vier, Tio Ellinas, nog even heel dichtbij, maar Larry hield de deur netjes dicht en eindigde op een knappe en verdiende derde plek!P3! Tevreden met een podiumplek en tevens de sprong in het kampioenschap naar P3! 

Overall staat Larry nu dus op plek 3 in de Porsche Mobil 1 Supercup met nog 3 races te gaan, namelijk Spa-Francorchamps, Monza en Mexico. 

Deze zondag komt Larry ten Voorde uit in de Porsche Carrera Cup, welke wordt verreden op Circuit Zandvoort. In deze cup staat Larry op nummer 1!

Porsche Mobill1 Supercup
Voorafgaand aan iedere F1 race wordt er naast de Formule 2 en 3 om de Porsche Mobil 1 Supercup geracet.

Larry begon het Porsche Mobil 1 Supercup seizoen in Monaco door het wegvallen van een andere rijder. Hij miste hierdoor de  eerste wedstrijd in Barcelona. Larry ten Voorde staat nu P3 overall in de Porsche Mobil 1 Supercup en P1 overall in de Porsche Carrera Cup Duitsland. Een spectaculaire prestatie voor de 22 jarige coureur uit Twente. 

Resterende racedata Porche Mobil 1 SuperCup 2019:

1 sept 2019 Spa-Francorchamps

8 sept 2019 Autodrome Nazionale Monza

27 oktober 2019 Autodromo Hermanos Rodriguez

Gastschrijver; Bart-Jan van Heck

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.