De Ares Porsche GT3 Targa die geen GT3 is

Gespot; Porsche 991 GT3 Targa

“Wow, uhmmm, oke”, dacht ik toen ik deze Porsche in een parkeergarage aan het Gardameer zag staan. Wat is dit voor een creatie dan? Na wat speurwerk op Google, kwam ik al snel op Ares Design.

Wie of wat is Ares Design? Deze uit Modena komende designer maakt unieke en gepersonaliseerde designs welke zij zelf beschouwen als ‘s werelds verbazingwekkendste ontwerpen voor auto’s, maar ook ‘s werelds fijnste motorfietstuning en het opknappen van boten tot prachtige vaartuigen, zo leest de omschrijving op hun website.

Goed, de aangepakte Porsche, hoe noemt Ares Design deze Porsche zelf? Die noemen ze een “911 GT3 Targa”, waarvoor een GTS uit 2017 als basis is gebruikt. En voor alle GT rijders losbarsten in ongenoegen, de benaming GT3 Targa is wat mij betreft niet op zijn plaats. Ja wel het Targa gedeelte, maar het GT3 deel is wat mij betreft niet geheel op zijn plaats. Daar kom ik verderop op terug. De auto is zowel visueel (binnen en buiten) als onderhuids aangepakt, maar toch zijn een hoop onderdelen van een GT3 RS, zoals de velgen, zijpanelen, voorbumper, radiatorbehuizing, vleugeltjes, luchtinlaten en de dorpels. Het chassis is van carbon fiber en aluminium.

Wat zijn dan de nieuwe technische eigenschappen? Nou, het is uiteraard nog steeds een 3 liter, 6 cilinder Boxer motor, maar deze beschikt nu over 575pk, waar dat voorheen 450pk was. Er zit een geüpgrade hybride turbocharger in, de motorklep en inlaatonderdelen van een 991.2 zijn toegepast, 160 bar hogedrukpomp voor de benzinetoevoer, hoogwaardige sportuitlaten (GT3 RS look eindstukken), software upgrade en last but not least een klepuitlaatsysteem inclusief sportkatalysatoren. Daar wringt nou precies de schoen. De auto GT3 noemen terwijl er een turbocharger op zit. Dat klopt dus echt niet. Een GT3 heeft een atmosferische motor, en ja ok, er zitten GT3 en GT3RS onderdelen op. Maar daarmee maak je van een GTS nog geen GT3. 

Wat ik ervan vind? Gaaf, uniek en het maakt stiekem best wel hebberig. Wie wil er nou niet lekker cabrio rijden langs het Gardameer of elders in Italië met deze uitgebouwde Targa. Toch zouden ze door het toepassen van die Turbocharger een andere naam moeten aannemen dan GT3.

Al met al ziet het er dus wel leuk uit, maar wat vind jij eigenlijk van deze Porsche? Laat het ons weten!

Of het lekker rijdt moet ik jullie helaas schuldig blijven, maar wellicht geeft het bijgevoegde filmpje een kleine indruk.

Beeldmateriaal; eigen en Ares Design

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.