Nieuwe CEO bij Porsche Korea en Porsche Japan

Holger Gerrmann, momenteel Financieel Directeur bij Porsche Lizens-und Handelsgesellschaft (PLH) wordt met ingang van 16 september 2019 CEO bij Porsche Korea.

Holger Gerrmann

“Holger Gerrmann heeft vele jaren internationale ervaring en heeft een brede kennis op alle distributieniveaus” aldus Detlev von Platen, lid van de raad van bestuur voor sales & marketing bij Porsche AG. “Wij zijn er van overtuigd dat hij de sterke ontwikkeling van ons merk in Korea zal voortzetten”.

Gerrmann is sinds twee jaar bij PLH. Daarvoor was hij gedurende een periode van negen jaar Financieel Directeur bij Porsche Cars Great Britain en Porsche Retail Group. Voor die carrière bekleedde de jurist functies bij de financiele afdeling van Porsche en was hij management assistant van de CEO van Porsche AG.

Hij volgt Michael Kirsch op, die op zijn beurt per 1 augustus 2019 de nieuwe CEO is bij Porsche Japan. Onder leiding van Kirsch behaalde Porsche Korea in 2018 een absoluut verkooprecord.

Michael Kirsch

Porsche is sinds 2006 actief in Korea. In 2014 werd de dochteronderneming Porsche Korea ltd opgericht. Sindsdien is de verkoop van Porschemodellen bijna verdubbeld. In 2018 werden er door de elf Porsche Centra in Korea, 4.400 nieuwe Porsches verkocht.

Michael Kirsch zijn voorganger, Toshiyuki Shimegi verlaat Porsche Japan, een in 2014 in Tokio opgerichte  dochteronderneming van Porsche AG.

Toshiyuki Shimegi

Over Kirsch zegt Detlev von Platen: “Als CEO van Porsche Japan zal Michael Kirsch ons helpen om het potentieel van deze belangrijke opkomende markt verder te ontwikkelen”

Kirsch heeft drie jaar lang de leiding gevoerd bij Porsche Korea. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de operationele zaken bij Porsche China. De manager heeft ervaring opgedaan in verschillende uitvoerende functies bij BMW en bij een internationale hotelketen.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.