Stoor jij je ook zo aan al die auto’s met caravans op de weg? Zeker nu in de vakantieperiode is er geen ontkomen aan. Hup, daar gaat er weer een naar de linkerbaan om met een snelheidsverschil van een paar kilometer per uur een vrachtwagen, of erger nog een rij vrachtwagens, in te halen. Of heb jij misschien regelmatig een caravan achter je Porsche? Met alle respect voor de Porsche SUV-verkoopkanonnen en de Panamera, ik bedoel in deze context achter je Porsche-sportwagen.

Want hoe gek dit ook klinkt misschien. Er zijn heel wat Porsches gesignaleerd met een caravan of trailer er achter. Persoonlijk heb ik nooit een Porsche-eigenaar ontmoet die een caravan achter zijn sportwagen heeft. Heb jij dat wel en ben je een van onze volgers? Laat me dat alsjeblieft weten. Ik ben zo benieuwd naar je beweegredenen en hoe je het hebt gerealiseerd, stuur je een mailtje naar robin@vierenzestig.nl ? Dan neem ik graag contact met je op.

Volker Schiersch met zijn 911 Speedster G-model staat op vele foto’s op internet.

In de beginjaren van de caravan was dit alleen weggelegd voor de “happy few” en kwam je de combinatie Porsche-caravan waarschijnlijk niet iedere dag tegen, maar ze waren er toch echt.

In de jaren 70 werd de caravan ook bereikbaarder voor de middenklasse en nam het aantal caravans op de weg toe. Gelukkig waren er ook in de jaren 70 en 80 liefhebbers die hun snelle Porsches ook als trekauto gebruikten.

Kennelijk bevalt de Porsche als trekauto want ook de nieuwere types worden regelmatig op de foto vastgelegd. Van Boxster tot 911 turbo, alle modellen zijn populair zo te zien;

Eigenlijk is een Porsche de ideale auto om een caravan te trekken. Genoeg koppel om een aardige caravan mee te trekken en genoeg vermogen om met je caravan in een seconde of vijf op de 100 km/u te zitten. Dan heb je wél wat te zoeken op de linkerbaan.

Het kan met een Porsche; houd wel rekening met de maximaal toegestane snelheid met caravan of trailer.

Lijkt het je dus wat om ook te gaan Porsche Glampingen? Dan zal je allereerst op zoek moeten gaan naar een trekhaak. Heb je een Cayenne, Macan of Panamera, dan is dit heel eenvoudig. Trekhaken zijn volop te verkrijgen. Wil je jouw Porsche sportwagen als trekauto gaan gebruiken, is de uitdaging om een trekhaak te vinden groter. Informatie bij Porsche leerde ons dat je voor een trekhaak bij de officiële organisatie in ons land zelfs niet terecht kunt. Zoekend op internet vind je vooral in Duitsland wel bedrijven die voor sommige modellen een trekhaak zeggen te leveren, maar prijzen of specificaties staan er niet bij. Laat staan of ze een TÜV- goedkeuring hebben. Daarbij komt de vraag of jouw Porsche wel aan de typegoedkeuring voldoet als je er een trekhaak onder monteert. Heb je dus een trekhaak gevonden, vraag dat dan eerst na bij de Porsche-organisatie. Hopelijk reageren er Porsche-eigenaren die het wel is gelukt en die meer informatie kunnen geven.

Tot die tijd zijn de opties; een Macan, Cayenne of Panamera kopen, of wel Porsche Glamping, maar dan op de onderstaande manier.

Geen trekhaak leverbaar, maar wel Porsche Glamping?
Dat doe je zo!
Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.