Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kick off Porsche Taycan Triple Demo Run

Shanghai China is de start van Porsche Triple Demo Run.

Voor de start van Porsche Triple Demo Run verscheen de Porsche Taycan als eerste in Shanghai China. In de komende drie weken zal de “nog” gecamoufleerde Taycan op drie continenten haar opwachting maken, China, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Alle drie zijn belangrijke afzetmarkten voor deze eerste volledig elektrische sportwagen van Porsche.

Het prototype Taycan reed op het circuit van het op 26 April 2018 geopende Porsche Experience Center (PEC) in Shanghai. Het Experience Center heeft een directe toegang tot het 5,5 kilometer lange Shanghai International Circuit.

Als eerbetoon aan het gastland China reed de Taycan met een rode draak op het dak van de auto. Achter het stuur zat Li Chao, Li Chao (38) racet sinds 2012 in onder meer de Aziatische Porsche Carrera Cup. Li is onder de indruk van de Taycan, “Van compromisloos sportief tot verrassend comfortabel, het chassis van de Taycan combineert met succes de precisie van een sportwagen en het comfort van een Sedan over lange afstanden. Naast het lage zwaartepunt speelt ook de achterasbesturing een cruciale rol, De Taycan stuurt heel direct de bochten in en heeft veel grip.”

De Taycan is niet alleen maar zichtbaar op het circuit voor demoruns, maar ze is ook down town Shanghai gespot. Een van de redenen daarvoor is zeker dat China, naast het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten een belangrijke afzetmarkt voor de eerste volledig elektrische sportwagen van Porsche is. 

Hier de Taycan gespot bij Peninsula Hotel in Shanghai. Ook enige spectaculaire avond shots zijn er inmiddels opgedoken.

Wat op viel is dat dit Taycan-prototype nauwelijks camouflage heeft om het ontwerp te maskeren. Maar wat was dan wel gecamoufleerd? De ventilatieopeningen aan de zijkant zijn stickers, maar ook de dagrijlichten en mistlampen voor zijn stickers. De achterlichten zijn gedeeltelijk verborgen achter zwarte tape.

En wie dacht dat de Duitsers geen humor hebben heeft het mis. Dat ze die echt wel hebben blijkt wel met de uitlaat/uitlaatopeningen stickers!

Het kan natuurlijk zijn dat Porsche meer zichtbaarheid van de Taycan wil voor op de Chinese elektrische auto markt. Of dit ook dan meteen de strategie wereldwijd zal zijn gaan we zien bij de volgende stop van de Porsche Triple Demo Run. Maar gezien de positieve Chinese markt voor elektrische auto’s, zou deze exposer van details een game changer kunnen zijn voor Porsche, en de toekomstige verkoop van de Taycan in China.

De wielen op deze Taycan zijn overigens anders dan bij van alle vorige spy shots.

Behalve in China zal de Taycan zijn potentieel ook tonen in de andere etappes van de Porsche Triple Demo Run. De Taycan is te zien tijdens de Hill Run als onderdeel van het Festival of Speed op Goodwood (4 tot 7 juli) en is aanwezig bij de seizoensfinale van het ABB FIA Formula E Kampioenschap dat van 13 tot 14 juli in New York wordt gereden. De bekende racers Mark Webber en Neel Jani zijn de bestuurders.

Misschien zien we dan ook meer van het potentieel van de Taycan. Zoals de topsnelheid van de Porsche Taycan, deze ligt boven de 250 km/u. Ze accelereert in minder dan 3,5 seconden naar de 100 km/u; en tikt in minder dan twaalf seconden de 200 km/u aan. 

De Porsche Taycan heeft in september van dit jaar haar wereldwijde onthulling voor het modeljaar 2020.

Voor degenen die een grotere cabine of een (iets) verhoogde bodemvrijheid prefereren, is de onthulling van de Taycan Cross Turismo bevestigd voor volgend jaar.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.