Zoek
Sluit dit zoekvak.

Porsche roept uit voorzorg wereldwijd 336.858 Cayennes en Panamera’s terug voor controle.

In korte tijd roept Porsche uit voorzorg weer auto’s terug.

Het zou wereldwijd gaan om totaal 336.858 Panamera’s (geproduceerd tussen 20 augustus 2008 en 13 september 2016) en Cayennes (geproduceerd tussen 23 juli 2002 en 5 februari 2010) die worden teruggeroepen vanwege een mogelijk ondeugdelijke bekabeling van de keuzehendel van de automatische versnellingsbak. Hierdoor wordt de gekozen transmissiestand mogelijk niet naar behoren ingeschakeld; in de stand P en bij een niet inschakelde handrem is de auto daardoor mogelijk niet beveiligd tegen wegrollen. Porsche adviseert daarom bij het verlaten van de auto altijd de handrem in te schakelen. Er kan dan zeker niets gebeuren.

Van de 336. 858 betroffen voertuigen zijn er zo’n 100.000 voertuigen in Amerika. En naar schatting zo’n 25.000 stuks in Duitsland. Het aantal betroffen Cayennes en Panamera’s voor Nederlands is op dit moment nog niet bekend. Betroffen eigenaren in Nederland worden zo spoedig mogelijk geinformeerd. Porsche neemt contact op met de eigenaren van de betroffen voertuigen om het onderdeel te vervangen. De werkzaamheden duren ongeveer een uur en worden kosteloos uitgevoerd.    

Van belang is dat de eigenaren zich geen zorgen hoeven te maken om de veiligheid van hun voertuigen zolang ze bij het verlaten de handrem inschakelen. Verder kunnen ze hun auto gewoon blijven gebruiken.

Weer staat bij ons merk Porsche de veiligheid voorop, ook als het gaat om een eventueel “mogelijk” probleem.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.