Search
Close this search box.

Kamperen in uw eigen “Porsche”

Ja ook ik ben op al op vakantie geweest met mijn Porsche 911. En heb op weg naar Spanje er zelfs in geprobeerd te slapen . Ik kan u verzekeren het slapen was geen succes in 996 GT3RS stoelen.

Maar nu kunt u kamperen in “luxe” met uw eigen Porsche camper! Ja dat kan ……echt… Medio augustus komt een bijzonder verzamelobject voor de kamperende Porschefan’s onder de hamer bij Mecum Auctions. En dat is misschien net op tijd voor uw vakantie …..!

De “Porsche” Tempo Mikafa Sport Camper is …. zeg maar gerust zeldzaam. Slechts 3 stuks van de “sport-uitvoering” (voorzien van een Porschemotor) zijn er ooit geproduceerd tussen 1955 en 1959. Alle drie de modellen werden naar de specifieke wensen van de klant gebouwd. 

Zoals: Whitewall-banden, een klein hefdak,, te openen plexiglas-ramen enz.

Maar ook de indeling was toen voor een campingbus al bijzonder. Tussen de banken biedt de Tempo Mikafa Sport Camper een opklapbare eettafel. Dit zitgedeelte kan ook worden omgezet naar een tweepersoonsbed. 

Ook een gasfornuis, spoelbak en Electrolux koelkast zijn aanwezig. Naast het Pop-up dak ontbreek ook een toilet niet.

Maar dingen worden echt interessant omdat het tempo van Mikafa Sport Camper wordt gerealiseerd door een 4-cilinder boxermotor van een Porsche 356. Deze motor is ook de reden voor de toevoeging “Sport”. De originele Porsche 4-cilinder boxermotor is helaas niet meer voorhanden, maar is in het verleden vervangen door een 4 cilinder 1600 cc VW motor met dubbelen carburateurs, en een handgeschakelde 4-versnellingsbak.

Deze “Porsche” is uitgerust met voorwielaandrijving, vandaar dat de motor zich achter de voorstoelen bevindt,

De modellen dragen het Porsche embleem aan de voor- en achterkant.  De grote, ronde koplampen herinneren daadwerkelijk aan een Porsche 356. 

In het kort; de basis is een Matador van Tempo. Tempo was een Duits autofabrikant die naast de Matador bestelwagen ook driewielige Prischten-voertuigen produceerde. De opbouw en constructie van de camping is van het Duitse bedrijf Mikafa. Deze bouwde na de Tweede Wereldoorlog tot eind jaren 80 kwalitatief hoogwaardige campers.  De Mikafa-camper heeft een aluminium opbouw en een Tempo-chassis. Elke camper was speciaal en op bestelling gebouwd. Er zijn nog twee Mikafa-campers in de Verenigde Staten. Dit is echter het enige sportmodel dat ongerestaureerd is en nog voorzien is van de originele tweekleurige fabriekslak. 

Ik ben zeer benieuwd wat deze “Porsche” Tempo Mikafa Sport Camper zal gaan opbrengen op deze veilig. En of ze in Amerika blijft. Hoe gaaf zou het zijn als wij deze “Porsche” Tempo Mikafa Sport Camper ergens in de nabijen toekomst in europa op de weg zouden tegen komen …..

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.