Search
Close this search box.

Porscherijders zijn Vet Cool Man

Porscherijders over Vet Cool Man 2019; jaarlijks organiseert stichting Geluk en Vrijheid de Vet Cool Man. Het doel van dit evenement is om kinderen met een chronische ziekte een onvergetelijke dag te bezorgen. Elk jaar bezorgt zij op deze manier ruim 160 gezinnen een dag zonder zorgen.

Vanuit vijf verschillende ziekenhuizen vertrekken in het totaal ruim 200 Porsches met als passagiers de kinderen en familieleden naar het Test Centrum van de RDW in Lelystad. Dit is heel kort samengevat maar op https://www.gelukenvrijheid.nl/vindt u veel meer informatie.

Afgelopen zaterdag, 22 juni,  was de 17Eeditie van dit evenement. Behalve de stichting maken sponsors en de vele vrijwilligers het mogelijk dat deze onvergetelijke dag kan plaatsvinden. Zonder iemand te kort te willen doen, wil 64 Porsche lifestyle blog in deze reportage de Porscherijders aan het woord laten. Wat is nu hun motivatie om een dag lang zichzelf en hun Porsche ter beschikking te stellen, hoe ervaren ze de dag, hebben ze iets bijzonders meegemaakt enzovoorts.

Aan mij dus de mooie taak om met een aantal Porscherijders een leuk gesprek aan te gaan.

Hans uit Stompetoren bijt het spits af. Het is de eerste keer dat Hans aan dit evenement meedoet. Hij heeft meerdere Porsches en had voor de rit zijn 997 GT2 uitgekozen. Goede keuze Hans. Helaas ontdekte hij een koelvloeistoflekkage en nam hij het besluit om geen risico te nemen en de 993 4S dan maar te pakken. Ook een fantastische auto vind ik en dan hoef je ook niet bang te zijn voor koelvloeistoflekkage. 

Om zijn Porschepassie te kunnen beleven en delen met anderen is Hans via internet op zoek gegaan naar evenementen. Toen hij dit Vet Cool Man tegenkwam, besloot hij direct om zich in te schrijven. “Kinderen die weinig in de gelegenheid zijn om te genieten een mooie dag geven, daar word ik zelf blij van en het is een mooie reden om de Porsche weer eens te pakken” aldus Hans.

Hij vindt het erg leuk dat je heel makkelijk en al heel snel aan de praat raakt met andere Porscherijders. “Het is de eerste maar niet de laatste keer” sluit Hans ons gesprek af.

Voor Paul uit Rotterdam is het de vijfde keer dat hij met zijn 996 Cabrio deel neemt aan Vet Cool Man. De eerste keer had Paul ingeschreven na een tip van een buurman en sindsdien heeft het virus hem te pakken. “Ik hoef er nooit over na te denken, als de oproep verschijnt, schrijf ik direct in. Blije gezichten bij die kinderen vind ik het belangrijkst. Dat ik zelf daarbij een mooie dag hebt is dan mooi meegenomen” Paul noemt verder dat Porscheliefhebbers vaak mensen zijn die graag hun liefde voor Porsche willen delen met anderen en zo graag iets voor andere mensen willen doen. Het valt hem namelijk op dat hij vaak dezelfde mensen ziet. Paul vindt het heerlijk om tussen de vele Porsches rond te lopen en een gesprekje aan te gaan met de eigenaar. Volgend jaar voor de zesde keer meedoen Paul? “ “Absoluut” is het antwoord.

Marcel is vanuit Oosterhout (NB) via Rotterdam naar Lelystad gekomen met zijn 986 S. Getipt door een vriend leek het hem de gelegenheid om iets terug te kunnen doen voor anderen en dit te combineren met zijn grote passie en liefde. Het is de eerste keer en hij moet bekennen dat hij de eerste rondes op de kombaan toch wel eng vond, dit in tegenstelling tot zijn kleine passagier. Verder kijkt Marcel zijn ogen uit. Zoveel variatie aan Porsches van een 914 in Polizei uitvoering, via een rode 997 Turbo tot een splinternieuwe 992. Geweldig om hier rond te neuzen. Ook Marcel is hier weer graag bij volgend jaar. Echter waarschijnlijk niet met zijn 986 S. Het kriebelt. Dus geachte lezer, bent u op zoek naar een mooie zwarte 986 S met handbak…….Kijk eens in Oosterhout.

Joop uit Hapert werd via een advertentie in een Porschetijdschrift gewezen op het bestaan van dit evenement. Zelf werden zowel zijn echtgenote als hijzelf geconfronteerd met kanker. “We hebben zoveel mazzel gehad, het is pay back time” vindt Joop. Dus pakte hij zijn 997 4S Targa om via Nijmegen naar Lelystad te komen. En ook Joop is een eerstejaars, zijn eerste indruk is positief. Passagier vindt het erg leuk en daar gaat het om. Tot volgend jaar Joop.

Ook het besluit van Arthur om met zijn 997 GT3 deel te nemen komt deels uit ervaringen met een verdrietige periode waarin de stichting “doe een wens ambulance” wel een mooi moment wist te scheppen. Dit heeft zoveel indruk gemaakt dat ook deze Porscherijder iets terug wil doen. Zijn enthousiaste passagier, nota bene uit een gezin met drie chronisch zieke kinderen, vindt het fantastisch als Arthur de auto iets af laat zakken om vervolgens met de sportknop ingeschakeld voluit te accelereren, dit op video vastteleggen en direct naar moeder te sturen. Gaaf toch?

Arthur vindt het een leuk en goed evenement. Hij vraagt zich wel af waarom de officiële Porscheorganisatie niet aanwezig is.

Uit de vele mensen die ik heb gesproken, heb ik er een aantal uitgelicht. Uit alle gesprekken blijkt dat wij Porscheliefhebbers graag iets doen voor mensen die minder geluk in het leven hebben. Een fantastische constatering.

Wat voor mij de dag zo mooi maakt is op mijn gemak tussen tweehonderd Porches te wandelen, ze te bekijken en met de trotse eigenaren gewoon lekker over Porsches te kletsen. Dit jaar was ik ook heel blij om te constateren dat de snelheid op de kombaan er goed in zat. Dat is wel eens anders geweest. Kwam dit misschien door “onze eigen” Sylvia die een van de pace cars bestuurde?

U leest het vaker in mijn artikelen; beelden zeggen meer dan woorden. Geniet van de foto’s.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.