Zoek
Sluit dit zoekvak.

Porsche 917 conceptstudie onthuld

Precies vijf decennia geleden introduceerde Porsche in Genève het allereerste exemplaar van de racewagen 917, genaamd 917-001. Om dit te vieren, heeft Porsche een aantal verrassingen voor zijn fans voor 2019, waarvan de meest interessante een moderne 917-interpretatie lijkt te zijn, die later dit jaar in het Porsche-museum zal worden getoond. Helaas maakte Porsche tevens duidelijk dat het “puur een conceptstudie” blijft.

Er zijn op dit moment geen andere details beschikbaar en we verwachten dat de autoconstructeur meer informatie zal publiceren rond de verschijningsdatum van het studiemodel in het Porsche Museum. De speciale tentoonstelling zal worden gehouden tussen 14 mei en 15 september van dit jaar en zal ook niet minder dan tien 917 gerestaureerde modellen omvatten met een gecombineerd vermogen van 7.795 pk.

“Onze benadering van het authentieke gebruik van klassieke auto’s is de afgelopen tien jaar aanzienlijk veranderd,” legt Achim Stejskal, directeur van het Porsche Museum. Hij verwijst naar het restauratieproces van de eerste geproduceerde 917 en het grote belang van “het behouden van origineel erfgoed.

In 1970, slechts een jaar na zijn debuut, won de 917 in Le Mans het grootste autosport-succes dat het merk tot dan toe had behaald. Dat wordt volgend jaar uitgebreid herdacht met achter het stuur dr. Helmut Marko en Gijs van Lennep. Met de aangepaste turbo-versies 917/10 en 917/30 bleef Porsche de jaren daarna verschillende kampioenschappen over de hele wereld domineren.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.