Seinfeld heeft ‘niet authentieke’ 356 Carrera verkocht

De komiek en vintage auto-verzamelaar Jerry Seinfeld zit in de penarie omdat er een rechtszaak tegen hem is aangespannen in verband met een naar verluidt niet echte Porsche 356 Carrera uit 1956. In een rapport van Newsday via Fox News beschuldigt ene Fica Frio Seinfeld ervan de verzamelaar een niet-authentieke auto te hebben verkocht. De auto werd in maart 2016 voor $ 1,54 miljoen verkocht op een veiling in Amelia Island, Florida.

De auto in kwestie was een 1958 Porsche 356 A 1500 GS / GT Carrera Speedster waarvan werd gemeld dat deze deel uitmaakte van de 18 zeldzame en klassieke Porsches en VW’s van Seinfeld die in 2016 werden geveild. De klager wil een niet-gespecificeerde schadevergoeding van Seinfeld, die alle kosten in verband met de naar verluidt frauduleuze aankoop omvat.

De komiek liet in juni een voicemail achter bij de klager om “mijn excuses aan te bieden voor deze overlast en u te verzekeren dat u volledig schadeloos zult worden gesteld”, aldus de rechtszaak. Hij zou ook graag willen weten wat er precies niet aan de auto klopt. Volgens Frio zou de Speedster de ’enige Carrera Speedster uitgevoerd in Auratium Green’ zijn waardoor de prijs zo hoog was. Maar juist die claim blijkt niet waar te zijn en zorgt er nu voor dat de autoliefhebber is aangeklaagd.

Seinfeld heeft Fica Frio om bewijs gevraagd om de beschuldigingen te onderbouwen, Fica Frio negeerde Jerry en diende in plaats daarvan deze rechtszaak in. Er wordt nu een externe expert ingeschakeld om te onderzoeken wie de waarheid spreekt. We achten de kans klein dat Seinfeld bewust een slecht auto heeft verkocht. Wel is de kans groot dat we dit soort rechtszaken meer zullen zien, nu de markt niet meer zo oververhit is als in 2016.

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.