Search
Close this search box.

Veilingnieuws: bijzondere youngtimer collectie onder de hamer

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden en we kunnen al voorzichtig vooruitblikken op wat er volgend jaar op de grote veilingen de hamer gaat passeren. RM Sotheby’s weet de media te bepotelen met de aankondiging van een flinke collectie youngtimers. Ruim 140 auto’s, uit de jaren ’80, ’90 en ’00 zullen komend veilingjaar flink in de schijnwerpers staan.

Porsche niet echt op de radar

De verzamelaar moet een fetisj gehad hebben voor het materiaal uit Affalterbach en Buchloe, want het is AMG en Alpina wat de klok slaat. Denk aan een zeldzame BMW Alpina B7 Turbo S uit 1982 of een Mercedes-Benz 500 SEC AMG 6.0 Wide Body uit 1989.

Opvallend is wel dat van meerdere uitvoeringen ook twee bijna identieke exemplaren in de verzameling zitten. Naast de snelle Duitsers konden ook Aston Martin en Bentley op warme belangstelling rekenen. Helaas bleek Porsche niet zo op de radar te staan van de collectioneur. Fans van de 928 en 968 kunnen desalniettemin met belangstelling uitkijken, vier maal 928 en twee 968’s staan in de catalogus. Ook een 911 Turbo 3.6 uit 1994 is aangekondigd. Vreemde eend in dit bijt is dan eigenlijk een 2011 997 GT3 RS. 

Vier veilingen

De auto’s worden verdeeld over vier veilingen, te beginnen in februari in Parijs en gevolgd door Amelia Island in maart, Fort Lauderdale ook in maart en de meeste auto’s gaan onder de hamer in Essen in april. Details van de auto’s zijn nog niet bekend, het veilinghuis is druk doende de online catalogus te completeren. 

Foto’s: RM Sotheby’s

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.