Search
Close this search box.

Dit vindt Nico Rosberg van de Porsche 918 Spyder

De nieuwe Porsche 911 GT3 RS is misschien sneller op de Nürburgring dan de vijf jaar oude 918 Spyder, maar de hybride hypercar is nog altijd indrukwekkend. Zelfs Formule 1-kampioen Nico Rosberg kon na een recente rit niet meer stoppen met glimlachen.

De Duitser kreeg de sleutels overhandigd aan een prachtige zilveren 918 Spyder en ging los op een deel van het Silverstone F1-circuit. Ondanks jarenlange ervaring met het besturen van de snelste auto’s, was hij onder de indruk van de kwaliteiten van de 918.

In een rechte lijn zegt Rosberg dat de 918 Spyder net zo snel lijkt te accelereren als een Formule 1-auto. Voor een productie-auto van vijf jaar oud is dat buitengewoon indrukwekkend. Ook zegt Rosberg dat de auto een perfecte neutrale balans heeft, zodat de bestuurder met alle vertrouwen gemakkelijk tot het uiterste kan gaan.

Zien hoe een getalenteerde en ervaren coureur de 918 in de bochten gooit, is echt een lust voor het oog. De 918 Spyder combineert een atmosferische 4,6 liter V8 aan een paar elektromotoren. Alles bij elkaar levert het 887 pk.

Porsche zegt dat het een vervanger voor de 918 gaat bouwen, maar dat het niet zal beginnen voordat een doorbraak in batterijtechnologie is bereikt. Nu elektrificatie hot is in de auto-industrie en veel bedrijven werken aan next-gen batterijen, kan dit moment vrij snel aanbreken.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.