Zo ontstond de fantastische Porsche 935

De moderne Porsche 935 leidde tot veel beroering tijdens zijn release eind september, en nu heeft het 9:11 Magazine van Porsche een clip online gezet waarin wordt omschreven hoe de auto tot stand kwam.

Enkele van de meest getalenteerde ontwerpers van Porsche kregen de opdracht een moderne kijk op de iconische 935 te maken, gebaseerd op de nieuwe 911 GT2 RS. De ontwerpers van Porsche hadden niet alleen de taak om de nieuwe 935 er goed uit te laten zien. Ze moesten er ook voor zorgen dat het model extreem aerodynamisch was. Dit leidde tot nog betere prestaties dan de toch al ultrasnelle GT2 RS.

Het merendeel van de retro-geïnspireerde carrosserie van de auto is gemaakt van licht met koolstofvezel versterkt polymeer. De nieuwe 935 beschikt ook over dezelfde LED-lampen als de 919 Hybrid LMP1, de zijspiegels identiek aan die van de 911 RSR, en de titanium eindstukken zijn ontworpen om die van de Porsche 908 uit 1968 na te bootsen.

Onder de carrosserie van de nieuwe 935 ligt een twin-turbo 3.8-liter flat-six, die 690 pk sterk is. Het vermogen wordt via een zestraps PDK-transmissie en een race-geoptimaliseerd sperdifferentieel naar de achterwielen overgebracht. De auto weegt slechts 1380 kg, wat bijdraagt ​​tot zijn uitzonderlijke raceprestaties. Porsche zal slechts 77 exemplaren bouwen, met Europese prijzen vanaf  816.840 euro exclusief BTW.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.