Porsche 911 met Tesla-power

Terwijl de wereld op de Taycan wacht, werkte een Amerikaans tuningbedrijf aan zijn eigen elektrische Porsche. De auto in kwestie is een 1977 911 Coupé, die werd gepresenteerd tijdens de SEMA Show.

De auto is het werk van StreetFighter LA en werd voorzien van een Tesla-elektromotor. Het installeren van de zero-emission aandrijflijn was volgens de makers eenvoudig, omdat er geen aanpassingen aan het chassis of de body nodig waren. De elektromotor maakt grotendeels gebruik van de originele ophangpunten van de boxermotor en produceert een indrukwekkende 700 pk (710 pk / 522 kW) bij de krukas en 563 pk (571 pk / 420 kw) aan de achterwielen.

Details rond het batterijpakket zijn schaars. We weten zelfs niets van het bereik, of hoe snel de auto is van 0-100 km/u. Wel is zeker dat de klassieke 911 ook een brede RWB-bodykit heeft gekregen, alsmede verstelbare wielophanging en BBS-wielen. Het interieur van deze 911 is opnieuw bekleed en voorzien van een rolkooi, maar omdat de stoelen geen hoofdsteunen hebben, kan misbruik van het gaspedaal je nekspieren vrij zwaar belasten …

Het Nederlandse bedrijf Voitures Extravert werkt ook aan een elektrische Porsche 911

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.