Search
Close this search box.

Porsche Carrera GT onder handen genomen door Porsche Classic

Voor de allereerste keer heeft Porsche Classic een Carrera GT van een particulier onder handen genomen. Het eindresultaat is….. uniek.

De auto werd onthuld tijdens de recente Porsche-jubileumveiling van RM Sotheby en hoewel het misschien niet ieders smaak is, is het een onmiskenbaar opvallende auto geworden.

Het meest voor de hand liggende verschil tussen deze Carrera GT en alle anderen is de kleurstelling met de naam Oak Green Metallic. Porsche introduceerde deze speciale tint voor het eerst in 1978 als een niet-metallic kleur voordat deze werd herzien in de vroege jaren negentig en alsnog metallic toevoegingen kreeg.

De kleur is ook beschikbaar op de Porsche 911 R en Porsche 911 GT3, maar blijft zeer zeldzaam. ‘Af fabriek’ waren de kleuren voor de Carrera GT beperkt en met uitzondering van zeldzame Paint to Sample-tinten, waren deze beperkt tot twee verschillende zwarttinten, twee tinten zilver, Fayence Yellow en Guards Red.

Porsche Classic de auto verder uitgerust met een paar op maat gemaakte wielen met mat-gouden spaken en chroomaccenten. Hetzelfde goud wordt ook op de cilinderkoppen aangebracht. Het interieur is voorzien van nieuw donkerrood leer met pepita inzetstukken.

Het valt nog te bezien hoe de eigenaar van deze Carrera GT Porsche Classic overtuigde om aan de auto te werken. Hoe dan ook, we stellen ons voor dat het een vrij kostbare onderneming was. Net als alle andere Carrera GT’s wordt deze auto aangedreven door een atmosferische 5.7-liter V10-motor met een vermogen van 610 pk.

bron: carscoops.com

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.