State of Art-oprichter Albert Westerman overleden

De oprichter van het Nederlandse kledingmerk State of Art, Albert Westerman, is zondag overleden in zijn woonplaats Lichtenvoorde. Hij is 75 jaar geworden.

Albert Westerman is een telg uit een textielfamilie uit de Achterhoek. Zijn vader startte in 1936 een breiatelier, waar tot 1980 tientallen miljoenen babykleertjes werden geproduceerd.

In 1986 richtte Westerman het casual-herenmodemerk State of Art op. In veel grote plaatsen in Nederland is een State of Art-winkel gevestigd. State of Art bleek bestand tegen de opkomst van online shoppen, terwijl concurrerende merken als McGregor en Gant in Nederland door faillissementen werden getroffen.

Westerman was een groot Porsche-verzamelaar en fervent rallyrijder. De ondernemer bezat een collectie van wel dertig klassieke Porsches, waaronder zeer bijzondere exemplaren. Die zette hij onder meer in bij de beroemde Italiaanse klassiekrally Mille Miglia, waarvan hij jarenlang hoofsponsor was. Dan stond het grote plein in de startplaats Brescia vol met State of Art-tenten met Nederlandse gasten. Zijn voor een miljoen euro verzekerde Porsche 550 Spyder 1550 RS uit 1955 was er een van de blikvangers. Hij had liefst drie 550’s.

Veel prominenten autovrienden, onder wie premier Jan-Peter Balkenende, presentator Chris Zegers en prins Bernhard jr., mochten zijn Porsches lenen voor deelname aan de Mille Miglia. Maar voor de ondernemer Westerman was zijn kostbare Porsche- en rally-avontuur ook een goede zakelijke keus. Veel van de State of Art-kleding en merchandising staat in het teken van klassieke auto’s en rally’s.

Bron: Telegraaf, foto: Raphael Drent

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.