Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hillclimb Curacao Revival

Op 22 september j.l. werd er in Curacao de eerste hillclimb georganiseerd sinds 30 jaar. Twee jaar nadat de organisator een interessant stuk had geschreven over de historische hillclimb in het magazine ‘Fulltrot’.

De wedstrijd vond plaats op de originele weg bij Nieuwpoort bij de Mijnmaatschappij, waar ook in 1965 de eerste race werd georganiseerd. Het parcours ligt aan de voet van de iconische Tafelberg, omsloten door het kristalblauwe heldere water van de Fuikbaai. Het evenement bracht mooie herinneringen naar boven uit vervlogen tijden die gelukkig toch ook nog vers in het geheugen zaten van de eilandbewoners.

Bijna 40 deelnemende automobielen streden in vijf categorieën, de oudste kwam zelfs uit 1955. Er was zoveel interesse dat het weinig moeite kostte om beide tribunes vol te krijgen. Het evenement was ook snel uitverkocht.

De organisator wilde op deze wijze niet alleen zijn vader te eren, die ooit zelf meegereden heeft in de jaren 60, maar ook een memorabel event te organiseren. Het kostte hem ook geen moeite om een twintigtal vrijwilligers te vinden, allen uitgedost in witte overalls, om de heuvelklim te begeleiden en de vier verschillende klassen te coördineren.

De heuvelklim verliep derhalve zonder enige calamiteit en de toeschouwers waren ook zeer enthousiast. Er waren zelfs rijders en toeschouwers die ook ‘time-period correct’ gekleed waren. Ook werd er aandacht besteed aan de 70e verjaardag van Porsche middels een ‘Celebration of Porsche’. Porsche kent namelijk een groep trouwe liefhebbers en eigenaren op Curacao.

Overzicht van de snelste tijden op het 650 meter lange parcours.

In categorie A met 36,91 sec een Lotus Elise.

In categorie B met 38,97 een Porsche Boxster, op de voet gevolgd door een 911T.

In categorie C met 37,91 sec een Nissan GTR.

In categorie D met 36,91 sec een Jeep Grand Cherokee.

In categorie E met 36,42 sec een Nissan 200SXRB.

In categorie Vintage met 50,54 sec een Porsche 912.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.