Porsche 992 opnieuw vol in beeld: introductie naar verwachting in LA

Regelmatig zagen wij al foto’s van de nieuwe 911 langskomen op sociale media. De opvolger van de 991 gaat, hoe verrassend, door het leven onder type-aanduiding 992. De auto is op spionagefoto’s steeds minder vaak gecamoufleerd en met de aanstaande introductie in het vooruitzicht lijkt Porsche zich steeds minder druk te maken over het verbergen van haar nieuwe kroonjuweel. We verwachten dat Porsche de nieuwe 911 introduceert op de LA Motor Show in november.

Strakker jasje

Ach, en als je je dan toch in open zicht verbergt, waarom dan niet in een kekke kleur? Hoewel de 992 veel weg heeft van haar voorganger nemen we wel een aantal verschillen waar. De achterzijde van de nieuwe 992 is een stuk moderner geworden met een doorgetrokken achterlicht, aan de voorzijde zien we grotere luchtinlaten. Als wij goed naar de rode 992 kijken lijken ze zelfs breder. Ook heeft het rode exemplaar vier uitlaten in plaats van de twee op zijn blauwe broer, dus het zou zo maar kunnen zijn dat we hier te maken hebben met een potentere 4S-uitvoering.

Update: 21 inch achter, 20 inch voor

Uit betrouwbare bron weten we inmiddels ook dat de 992 standaard achter grotere wielen krijgt dan voor. De achteras leunt op 21-inch wielen, waar de vooras zijn last verdeeld over 20-inch wielen die eveneens iets minder breed zullen zijn.

WLTP

Wanneer de nieuwe 992 leverbaar wordt in Nederland is nog even koffiedik kijken, We hopen op einde van het eerste kwartaal 2019. Dit alles heeft ook te maken met de invoering van de nieuwe WLTP. WLTP is de afkorting van Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure, een richtlijn die de wereldwijd geharmoniseerde standaard beschrijft voor het bepalen van voertuig-emissies, brandstofverbruik en elektrisch bereik van lichte voertuigen (personenwagens en lichte bedrijfswagens).Tussen 1 september 2017 en 1 september 2018 zullen stapsgewijs alle nieuw geproduceerde auto’s overgaan op de Europese WLTP-test. Deze is een stuk strenger bij het vaststellen van het officiële brandstofverbruik en de emissies van nieuwe auto’s dan de bestaande, verouderde, NEDC-testcyclus.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.