Search
Close this search box.

Carbon body Gunther Werks 400R ST getoond: old school RS anno 2018

Afgelopen jaar schreef collega Erik Kouwenhoven al een enthousiast stuk over de Gunther Werks 400R. Hij was wel iets minder enthousiast over de gekozen rode lakkleur. We zijn nu een jaar verder en wij worden eigenlijk alleen maar enthousiaster.

(Tekst: Alexander Snijdewind i.s.m. Maurice Felsbourg)

Porsche hanteert nog steeds het RS-embleem voor een ‘uitgeklede, lichtere en sportievere hardcore’ versie van 911. Gunther Werks heeft alle ingrediënten van de RS-badge omgezet naar een ST (Sport Touring) versie.

Nu is er namelijk ook de 400R Sport Touring 993 inclusief de keuze voor een volledig nieuw ontwikkelde ducktail-spoiler. De body is bijna volledig van carbon, en hoewel de Sport Touring in eerste instantie veel weg heeft van de 993 Turbo is de auto aanzienlijk breder. Rothsport lepelt een 4-liter luchtgekoelde motor achterin. Elke motor is ‘handbuilt’. Met een ge-update motor kunnen ook de remmen niet achterblijven en zodoende krijgt de ST keramische remmen van Brembo. Veel ‘tuners’ veranderen de body van de 911 dramatisch maar het lijkt er nu toch op dat de oorspronkelijke lijnen van de 993 turbo worden gekoesterd.

The Quail

Afgelopen week stond Gunther Werks op The Quail met een “kale” carbon body voor hun 400R ST “Carbon Commission”. De foto’s die door Gunther Werks zelf en door de bezoekers zijn gemaakt, tonen een prachtige detaillering en afwerkingsniveau. Een volledige body, met uitzondering van de A- en B-stijl,  afgewerkt met een hoogglans laklaag toont een ongekende precisie. De laklaag werkt als een vergrootglas namelijk. Alle ‘nerven” van de koolstofvezel lopen prachtig door in de aangrenzende delen.

Als we de vergelijking mogen trekken met Singer, lijkt het ons dat Gunther Werks nóg een stap verder gaat in het vervolmaken van het toch al goede design van de 993. De passing van de delen bijvoorbeeld, maar ook de volledig opnieuw gedesignde achterlichten maken de auto af. Bij deze Carbon Commission is ervoor gekozen om het het dak en de stijlen zwart te laken zodat duidelijk is dat dit staal is. Overigens niet helemaal, want de dakplaat is ook carbon. Weer een paar honderd gram bespaard.

    

25 stuks

Had de 400R oorspronkelijk een prijskaartje van 400.000 dollar, inmiddels vinden we, overigens ook heel subtiel, prijzen van “vanaf 525.000 dollar”. Voor de ST hebben wij nog geen prijslijst gezien, maar goedkoper wordt de ST zeker niet! Overigens meldt Gunther Werks dat er maximaal 25 stuks worden gemaakt. Misschien een goed idee, gezien de steeds sterker wordende geruchten over (te) lange wachtlijsten bij Singer en ook over de mate van afwerking bij de Singer’s. Waar dit bijna een lopende band-productie lijkt te worden, belooft Gunther Werks écht maar 25 stuks. We zullen zien…!

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.