Search
Close this search box.

Vakantiegevoel – bochtenfestijn dichtbij Nederland

Wellicht kent u dat gevoel ook? U heeft uw jaarlijkse vakantie in het buitenland gepland en natuurlijk bent u hier zelfs met de ‘gezins’-auto naar toe gereden.

U bent weer een dagje gezellig met uw partner of uw gezin onderweg naar een bijzondere, mooie of zelfs historische plek. Maar dan opeens, totaal onverwacht, juist net achter die blinde bocht, ontvouwt zich een aantal bochten dat eindigt net achter de horizon.

Op datzelfde moment ziet u uzelf achter het stuur van uw 911 zitten, misschien maakt u zelfs wel geluiden die ik zelf ook maak als ik de bochten aansnijd, accelereer of afrem en opschakel naar de volgende versnelling. Natuurlijk maak ik ook geluid als ik terugschakel.

Het is bij ons zelfs al zo dat mijn zoon al eerder het geluid maakt dan ik, wellicht dromen wij op dat moment van hetzelfde, wie weet? Dichtbij Nederland is er een route die ik u niet wil onthouden. U kunt direct nadat u van vakantie bent teruggekomen, deze route in slechts twee dagen rijden. U zou zelfs een pitsstop kunnen maken nabij de Nürburgring.

U rijdt naar Klausen en Altrich in Duitsland. Vandaar uit volgt u de route naar Piesport. U komt hoog vanuit de heuvels aan en de route tot aan Piesport is adembenemend mooi. Haarspeldbochten wisselen elkaar snel af en toch kunt u tussen de bochten door snelheid maken. Het mooiste zou zijn als uw bijrijder, staand op het terras van restaurant Moselpanorama, u zou kunnen filmen.

Het is aan te bevelen om deze route zelfs twee keer te rijden. Nadat u uw hartslag op het terras weer onder controle heeft gekregen zet u koers naar de andere kant van de Moesel. Er volgt nu een aaneenschakeling van prachtige, inspannende maar bovenal fantastische wegen. Via Minheim, Kesten en Monzel. Platten, Neuerburg, Diefenbach naar Niederscheidweiler. Hier kunt u besluiten terug te rijden via de Nürburgring of gewoon rustig aan rijdend weer naar Nederland vertrekken en nog even na te genieten.

Krijgt u ook al zo’n zin in de vakantie van volgend jaar?

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.