Japanner rijdt van Japan naar Zuffenhausen

De Japanner Toshiyuki Suzuki heeft een roadtrip gemaakt van meer dan 15.000 kilometer met zijn 356 “Pre-A” uit 1953. Zijn bestemming: Stuttgart-Zuffenhausen, om op tijd te kunnen zijn voor het jubileum ’70 jaar Porsche Sportwagens’.

Suzuki vertrok vanuit Kamogawa, ten zuidoosten van Tokio, begin april. De 60-jarige zakenman, echtgenoot en vader, ging op pad met opmerkelijk weinig bombarie, maar het moet toch zeker de ultieme Porsche road trip zijn geweest.

Voor Suzuki-san begon een 15.000 km lange solo-reis door enkele van de meest onherbergzame gebieden die onze planeet te bieden heeft, door afgelegen bergketens, met stof gevulde woestijnen, langs overstroomde rivieren en kapotte wegen. Kilometers lange meedogenloze, onveranderlijke snelwegen, kronkelige bergpassen en kaarsrechte landbouwtrajecten.

Suzuki’s reis is een van de old-school avonturiers, die – in navolging van Mallory bij het uitleggen van zijn verlangen om de Everest te beklimmen zei: ‘omdat ‘ie er is’. Een oldtimer over de halve wereldbol rijden gewoon omdat het kan? Waarom niet?

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.