Porsche huisvest werknemers in rieten huizen en laat ze 24-uurs diensten draaien

Ze heten’Turbienchen’ – een samentrekking van de woorden Turbo en het Duitse woord voor ‘bijtjes’ – en werken keihard voor hun huisbaas Porsche. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Ze doen dat om precies te zijn op het terrein van de fabriek van Porsche in Leipzig, waar de Macan en de Panamera van de band lopen. Op het 132 hectare grote terrein plaatste Porsche vorig jaar 25 bijenkorven. De honing van die bijen was binnen enkele dagen uitverkocht en daarom plaatst Porsche er nu nog eens 25 andere bij, wat leidt tot een totale populatie van drie miljoen bijen.

Porsche kwam tot dit project doordat op wereldniveau het aantal bijen met alarmerende sneheid daalt. In Duitsland is dit een gevoelig onderwerp en wordt elk initiatief om nieuwe bijen te plaatsen in landelijke gebieden sterk aangemoedigd. Intussen hebben de ‘Porsche-bijen’ al meer dan 1,4 ton honing geproduceerd, die onder de naam ‘Turbienchen’ te koop worden aangeboden. De winst wordt geïnvesteerd in nieuwe bijenkorven.

Gerd Rupp, voorzitter van de raad van bestuur van de fabriek in Leipzig, benadrukt dat dit project meer dan een marketingstunt is: “Het gebrek aan bijen op ons platteland is vooral te wijten aan te weinig geschikte locaties waar ze rustig kunnen gedijen. Hier in Leipzig bieden 40 van onze 132 hectare ideale omstandigheden voor hen. We zijn daarom blij dat we ons steentje kunnen bijdragen aan deze projecten die veel voor de mensheid betekenen.”

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.