Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jacht op de 911 met de nieuwe Porsche 718 Cayman GT4

De immaculate Porsche Cayman GT4 krijgt binnenkort een opvolger, en gelukkig blijft het nog steeds een Porsche voor de echte purist. Naar verwachting komt dit heetgebakerde snoepje met een ongeblazen 4-liter flat six die meer dan 400 pk levert. Omdat niet iedereen tevreden is met zowel het geluid als het gevoel van de reguliere flat-four turbo-motoren die Porsche tegenwoordig in de 718 lepelt, zou er zomaar een flinke run kunnen ontstaan op deze laatste der mohikanen.

Supercar

De nieuwe GT4 krijgt natuurlijk niet alleen een facelift, maar ook de motor van de GT3. In de oude versie was de 3,8-liter krachtbron zelfs ge-detuned om niet te dicht bij de 911 uit te komen. Juist nu met de introductie van de 3-liter turbomotoren was het eigenlijk niet meer dan logisch om uit te komen bij de ongeblazen 4.0 liter motor van de GT3, maar dan wel weer enigzins ‘geknepen’. Dat geeft de nieuwe 718 Cayman GT4 nog steeds supercar-prestaties. De GT4 weegt zo’n 50 kg minder dan de GTS, accelereert onder de 4 seconden naar de 100 km/h en heeft een top van boven de 300 km/h. Dus niets om je voor te schamen. Nieuw is ook de keuze voor PDK, waarmee de auto zoals gewoonlijk iets sneller is dan wanneer deze met handbak is uitgerust.

Competitief

We zien wijzigingen aan de body met een andere diffuser, de-centraal geplaatste uitlaten en een nog indrukwekkender spoiler. Ook het interieur is flink onder handen genomen. De nieuwe 718 Cayman GT4 heeft alles in zich om de nieuwe klassieker van de toekomst te worden. Nog steeds niet goedkoop maar wel weer flink competitief.

De officiële introductie zal waarschijnlijk begin 2019 plaats gaan vinden, de goedkoopste manier blijft toch om je nieuwe aanwinst zo snel mogelijk bij de dealer te bestellen. Want we weten inmiddels dat de prijzen van ‘limited editions’  snel zullen gaan stijgen zodra de modellen de showroom van de Porsche-dealer uitgereden zijn. Sinterklaas komt wat eerder dit jaar!

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.