Porsche GT2 RS is Nordschleife-record kwijt

Porsche pakte vorig jaar met veel publicitair geweld het ronderecord op de Nürburgring af van Lamborghini. De 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS was de snelste personenauto op het meer dan 20 kilometer lange circuit in de Eiffel. Tot nu.

Het Ringrecord dat de Porsche 911 GT2 RS overnam van de Lamborghini Huracan Performante, is namelijk weer in Italiaanse handen. De Aventador SVJ deed over een ronde op de Nordschleife van de Nürburgring slechts 6:44.9 minuten. Dat is bijna drie seconden sneller dan de tijd die de GT2 RS in september 2017 neerzette (6:47,3). Achter het stuur van de SVJ nam Lamborghini-coureur Marco Mapelli plaats. De 30-jarige Italiaan rijdt normaal gesproken in de Blancpain GT serie met een Lamborghini Huracan.

Informatie over die SVJ blijft schaars, maar wel is zeker dat het gaat om de opvolger van de Aventador SV en dat de auto beschikt over ALA-technologie. Die letters staan voor Aerodinamica Lamborghini Attiva. Het gaat hierbij om een pakket van beweegbare klepjes en vinnen, die zich in minder dan 500 milliseconden aanpassen aan de omstandigheden. Lamborghini introduceerde dit systeem op de Performante. Volgens kenners heeft dat de auto enorm geholpen op de Nordschleife.

Ook is bekend dat de verhouding tussen gewicht en vermogen een knappe 1,98 kg/pk bedraagt. De nog steeds atmosferische V12 zou dus zo’n 770 pk sterk moeten zijn. Tevens is de vierwielaandrijving én de meesturende achteras onder de loep genomen. De SVJ is bovendien veel stijver dan de reguliere Aventador SV. De Aventador SVJ wordt in augustus onthuld tijdens de Monterey Car Week in Californië.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.