Search
Close this search box.

Porsche en Audi vechtend over straat om bonnetje van 20 miljoen

Porsche stuurde een rekening van 200 miljoen euro naar Audi, omdat zij motoren met sjoemelsoftware hadden geleverd aan Porsche. Maar betaald werd er nooit.

Porsche-baas Oliver Blume heeft zijn collega topman van Audi een rekening gestuurd vanwege omzetschade als gevolg van gemanipuleerde dieselmotoren van Audi. Maar Rupert Stadler –  tot voor kort topman van Audi maar nu bankzitter in de gevangenis vanwege datzelfde sjoemelschandaal – heeft dat bonnetje van €200 miljoen echter  nooit betaald, onthult Süddeutsche Zeitung.

In 2017 moesten 22.000 Porsche Cayennes op gezag van de Duitse verkeersautoriteit Kraftfahrt-Bundesamt worden teruggeroepen. De Cayennes waren voorzien van Audi-dieselmotoren waar met de software was gesjoemeld. Dit om tijdens de inmiddels bij Volkswagen gewraakte uitlaatgas-testen betere resultaten te kunnen behalen.

Blume was woest dat Audi de rekening niet voldeed en weigerde vervolgens om de rekeningen van Audi voor andere motoren en onderdelen te betalen. De Volkswagen Groep moest uiteindelijk ingrijpen, waarna  Porsche de niet betaalde rekeningen alsnog moest betalen. Maar die 200 miljoen is nog altijd niet voldaan. Inmiddels biedt Porsche helemaal geen dieselmodellen meer aan.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.