Search
Close this search box.

Jerry Seinfeld koopt een 3.0 Turbo RSR – 1 van 31

Volgens een recente post op Instagram heeft de gerenommeerde Porsche-verzamelaar en komiek Jerry Seinfeld onlangs een nieuw stuk luchtgekoeld turbo-speelgoed gekocht. Deze feloranje 1976 Porsche 911 Turbo RSR is een van de slechts 31 ooit gebouwd, en vertegenwoordigt de overgangsperiode voor Porsche tussen de ongebazen 911 RSR en de 934.

De foto die twee dagen geleden werd geplaatst toont de auto, net van de-boot van Europa naar Canepa Motorsports in Scotts Valley, Californië. Seinfeld, die in New York woont, vloog vermoedelijk naar Californië om zijn nieuwe baby te ontmoeten.

Zoals het er nu uitziet, zijn er op zijn minst twee chassis Seinfeld’s auto zou kunnen zijn.

Chassis # 930.670.0155

Deze RSR behoorde ooit toe aan de Matt Drendel Porsche-collectie en werd tijdens de Gooding & Co Amelia Island-verkoop in 2012 geveild. De auto werd in 2012 geveild voor in Europa voor $ 891.000.

Chassis # 930.670.0540

Datzelfde jaar werd in Monaco door RM Sotheby’s een vergelijkbare Turbo RSR geveild voor $ 556.730. Deze kwam zonder de Le Mans-winnende herkomst, hoewel men zegt dat dit het meest originele exemplaar is dat nog over is.

Feit is dat in beide gevallen gaat om een op een productie-exemplaar gebaseerde racer met een 930 VIN, wat betekent dat ‘ie technisch gezien in veel landen voor straatgebruik kan worden geregistreerd. Jerry lijkt het soort Porsche-liefhebber dat op zijn minst zou proberen deze 530 PK-machine met achterwielaandrijving op straat te rijden. En waarom ook niet?

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.