Paleis het Loo Concours d’Élegance [deel 2]

Afgelopen weekend vond de 14e editie van ‘Paleis Het Loo, Concours d’élegance’ plaats. Door werkzaamheden aan het hoofdgebouw was de opstelling van het Concours verplaatst naar de stallen. Deze ‘nieuwe’ omgeving vormde ook een meer dan prachtig decor voor al die bijzondere automobielen die daar waren geparkeerd.

Het extreem warme en droge weer zorgde voor veel stofverplaatsing. Een horrorscenario voor de autobezitters, want hun prachtige en kostbare automobielen leken op zaterdag- en zondagmorgen wel omgetoverd te zijn tot een heuse ‘barnfind! Meguairs deed hier dit weekend zeker goede zaken.

Het programma was dit weekend zeer afwisselend, rockers OP een oude Amerikaanse bolide speelden alsof hun leven er van af hing, acteurs met peddle cars leken zo uit de jaren 30 zijn weggeslopen en op de catwalk werden veel wetenswaardigheden verteld over de automobielen die langskwamen.

Eric Wolbert had een prachtige witte 911 uit 1967 S meegenomen, een Porsche die zelfs door Pon was uitgeleverd, Mark Geesink had 911-goeroe Edwin Lammertink nog even zorgvuldig naar zijn prachtige rode ‘Burgundy’ 911 T uit 1967 laten kijken en dit bleek achteraf niet oververdiend, hij viel er nu zelfs mee in de prijzen.

Mark Wegh zal vandaag wel pijn in zijn gezicht hebben want de glimlach was niet van zijn gezicht te toveren. Enthousiast als altijd reed hij zijn hagelnieuwe GT2RS met verve de catwalk op. Maar ook Bodie Hagens van Real Art on Wheels kreeg een staande ovatie en nog meer jaloerse blikken toen hij met de droomauto van vele ‘jonge’ -mannen aan kwam rijden. Wie had er vroeger nu niet een poster van deze iconische Italiaan aan de muur hangen? Een ruzie met Enzo Ferrari kon dus ook iets moois opleveren.

De grijze Lamborghini Miura S is en blijft een fantastische verschijning. En als u toch meer voor het Duitse merk voelt en niet voor de Italianen dan raad ik u aan naar de originele versie van de Italian Job te gaan kijken. Binnen vijf minuten bent u gerustgesteld en kunt u weer verder gaan met het genieten van uw mooie Porsche!

Een groene Tesla S shooting brake van eigenaar Floris de Raad was zijn leven ooit begonnen als hatchback maar is door de Nederlander Niels van Roij van RemetzCar vakkundig omgetoverd. Alleen hoorden wij hem niet aankomen! Wat een elegante verschijning, zelfs voor een echte petrolhead.

Op naar de 15e editie van ‘Paleis Het Loo’ in 2019. We krijgen er nu al zin in. Maar laat het svp op de woensdag en de donderdag dan eventjes eerst goed regenen.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.