Porsche 911S uit Netflix-serie the Bridge wordt geveild – voor weinig

De Porsche 911S, waarin hoofdpersonage Saga Norén rondrijdt in de Deens/Zweedse hitreeks The Bridge, wordt geveild voor het goede doel. De olijfgroene Porsche 911 uit 1977 zal op 13 juli worden geveild tijdens de Bonhams Festival of Speed ​​Sale in Goodwood in het Verenigd Koninkrijk. De opbrengst wordt gedoneerd aan WaterAid, een Zweedse stichting die ernaar streeft om de hele wereld rond 2030 toegang te geven tot schoon water.

Productiebedrijven Filmlance International en Nimbus Film stemden ermee in om de opbrengst van de 175 pk sterke Porsche te schenken aan een goed doel. Actrice Sofia Helin, die vanaf 2011 Saga speelde in de vier seizoenen van de serie, is ambassadrice van WaterAid.

Helin zal volgende maand aanwezig zijn op de veiling van de Porsche in Engeland. ,,Saga’s Porsche maakt een groot deel uit van mijn leven als actrice en is tevens onderdeel van een stuk televisiegeschiedenis”, vertelde ze aan de Deense omroep DR. ,,Ik ben blij dat deze iconische auto ook zijn nut kan bewijzen na The Bridge.”

De aparte kleur van auto, die als officiële kleurnaam Jäger Grun heeft, polariseert aardig. Velen vinden het een lelijke kleur, maar echte Porsche-fans vinden ‘m fantastisch, ook al omdat deze kleur zo zeldzaam is. De auto brengt volgens veilinghuis Bonhams naar verwachting tussen de 23.000 en 34.000 euro op, maar wij verwachten dat dit minstens het dubbele en waarschijnlijk een veelvoud van dit bedrag gaat worden. De uit Amerika geïmporteerde auto is weliswaar niet in perfecte staat en oogt wat slordig en vermoeid, maar het is toch een unieke auto en zeker tijdens veilingen voor het goede doel vliegen de duizendjes al snel door de zaal.

Beeld: Bonhams

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

2 reacties

  1. Weet iemand het kleurnummer misschien? Op de ene foto lijkt de auto meer geel en op de andere groen. Ik ben op zoek naar deze kleur voor een verfproject.

    1. Ik meen dat Jäger Grun 414-9-2 “kunstharzlack code” heeft. zal je foto’s sturen vd auto die stond in Hamburg in het lindnter privat parkHotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.