Zoek
Sluit dit zoekvak.

Porsche komt eind volgend jaar met SUV coupé

Volgens het Britse tijdschrift Autocar mogen we er officieel van uitgaan dat er een SUV-coupé komt op basis van de Porsche Cayenne. Die zou dan moeten concurreren met de Audi Q8, BMW X6 en Mercedes GLE Coupé.

Toen we acht jaar geleden voor het eerst in een BMW X6 stapten, waren we ervan overtuigd dat deze automobiele dwaling snel in de vergetelheid zou raken. Eerst een SUV met de naam X5 op de markt brengen vanwege zijn ruime interieur, vele laadruimte en praktische mogelijkheden, om daarna met een coupévariant alle voordelen weer teniet te doen? Waren ze gek geworden bij BMW?

SsangYong Actyon

Wat ook niet hielp, was dat twee jaar eerder de SsangYong Actyon debuteerde, een SUV-coupé die om dezelfde redenen het lachertje werd van de auto-industrie. Maar BMW was serieus met zijn auto die destijds door sommigen werd omschreven als een ‘rijdende middelvinger’. Dit vanwege het hoge fuck-you gehalte van dit model. Want; hoog, breed, voorzien van grote wielen en dikke motoren en ogenschijnlijk zonder enig praktisch nut. Het zou wel bij een eenmalig experiment blijven, zo redeneerden wij destijds.

Audi Q8

Zelden hebben we er meer naast gezeten dan toen. Want de BMW X6 bleek niet alleen een gigantisch verkoopsucces, ook andere fabrikanten roken winstkansen. En dus sprong Mercedes ook op de niet te stoppen trein van de SUV-coupé met de GLC en de GLE coupé. BMW besloot vervolgens ook de X3 te couperen en kwam met de X4. En nu is dan ook Audi aan boord en wel met de nieuwe, op de Q7 gebaseerde Q8.

Cayenne coupé

Daar blijft het niet bij, want ook Porsche stapt in dit segment. De SUV-coupé van Porsche zou eind 2019 op de markt komen op basis van de Cayenne. De constructeur wil dat hij sportief wordt, met krachtige motoren, maar normaal gesproken geen diesels. De eerste prototypes zullen binnenkort wel betrapt worden. Volgens website Autoguide.com zou de auto er ongeveer uit gaan zien als de ‘artist impression’ boven dit stuk.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.