Zoek
Sluit dit zoekvak.

Porsche’s eerste elektrisch aangedreven sportwagen heet Taycan

Komend jaar start de serieproductie van de eerste volledig elektrisch aangedreven Porsche. Het productiemodel, dat is afgeleid van de Mission E concept car, gaat Taycan heten. Vrij vertaald betekent deze naam ‘levendig jong paard’. Daarmee refereert Porsche aan het trappelende paard zoals dat sinds 1952 centraal staat in het Porsche-logo.

Het bekendmaken van de naam voor de eerste 100 procent elektrische modelreeks van Porsche was onderdeel van de ’70 jaar sportwagens van Porsche’ ceremonie. 
Twee permanent-synchroon elektromotoren met een systeemvermogen van meer dan 400 kW/600 pk zorgen ervoor dat de Taycan in minder dan 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert en in minder dan 12 seconden van 0 naar 200 km/u. De Taycan kan bovendien meervoudig voluit accelereren zonder vermogensverlies en de actieradius volgens NEDC bedraagt meer dan 500 km. Prachtige prestaties, maar het merk Tesla, dat Porsche niet als concurrent ziet, verslaat de Taycan op een groot aantal vlakken, zoals acceleratie en actieradius, met de Model S en Model X.

Verdubbeling van investeringen

Porsche heeft tot 2021 investeringen van meer dan 6 miljard euro in elektromobiliteit gepland. Dit is een verdubbeling ten opzichte van de oorspronkelijke planning. Van de extra drie miljard euro wordt zo’n 500 miljoen euro ingezet voor de ontwikkeling van Taycan-varianten en afgeleide versies. Circa 1 miljard euro is bestemd voor de elektrificatie en hybridisering van de bestaande range en daarnaast zijn er enkele honderden miljoenen gereserveerd voor de uitbreiding van productiefaciliteiten. Voor nieuwe technologieën, laadinfrastructuur en smart mobility is 700 miljoen euro beschikbaar.

Ombouw en uitbreiding in Zuffenhausen

Op het hoofdkwartier van Porsche in Zuffenhausen wordt gewerkt aan een nieuwe spuiterij, een speciale assemblagefaciliteit voor de Taycan en een transportbrug om gelakte carrosserieën en aandrijflijnen naar de eindassemblage te vervoeren. De bestaande motorenfabriek wordt uitgebreid om de fabricage van elektrische aandrijflijnen mogelijk te maken en ook carrosseriebouwfaciliteiten worden uitgebreid. Tevens wordt er geïnvesteerd in het Weissach Development Center. De productie van de Taycan levert alleen al in Zuffenhausen circa 1.200 nieuwe banen op.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.