Gestolen Porsche vier jaar na diefstal gespot op A20

Sander Beekmans wist niet wat hij hoorde toen bleek dat zijn donkerblauwe Porsche over de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel scheurde. De peperdure wagen werd vier jaar geleden gestolen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Autoliefhebber Carel van der Poel uit Capelle aan den IJssel reed volgens het AD over de snelweg toen hij de Porsche uit 1971 zag rijden. ,,Mijn zoon en ik houden van oude auto’s. Als we een mooie zien, onthouden we het kenteken – in dit geval AH-68-61 – en zoeken we de auto later op. Het is ook een goede geheugentraining. Eigenlijk houd ik niet eens zo van Porsche, maar deze was wel erg mooi.”

Hij onthield het kenteken en zocht het model een paar dagen later op. Wat hem verbaasde was dat de auto met een waarde van 125.000 euro niet verzekerd is. Gestolen, was al snel de conclusie. Hij keek op een forum voor Porsche-liefhebbers en kwam in contact met de eigenaar. ,,Ik viel bijna van mijn stoel”, zegt die. ,,Hij werd vier jaar geleden gestolen uit een garage in Oegstgeest en ik had verwacht dat hij allang in het buitenland zou zijn. Maar dan blijkt dat er gewoon in wordt gereden op de A20.”

Volgens Van der Poel zat er een blanke man van een jaar of 50 achter het stuur. Beekmans hoopt dat de klassieke auto nog een keer wordt gespot en bij hem terugkomt. ,,Ik had de auto al 12 jaar en vond het dramatisch dat hij werd gestolen.”

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.