Porsche kan voorlopig niet meer leveren op bestelling

Als gevolg van de komst van de nieuwe WLTP cyclus heeft Porsche besloten voor onbepaalde tijd alleen nog maar modellen uit voorraad te leveren. De maatregel geldt voor het hele gamma. Klanten die hun droom Porsche willen configureren, zullen dus geduld moeten hebben.

De WLTP cyclus raakt autofabrikanten hard. De nieuwe, strengere (lees: meer realistische) richtlijnen voor het meten van verbruik en uitstoot hebben in de showroom al vele slachtoffers gemaakt. Voorbeelden zijn de Audi SQ5, de BMW M3 en de Renault Twingo met TCe motor. Bij deze modellen is het lastig en/of (te) kostbaar om het ‘nieuw gemeten’ verbruik en de uitstoot terug te dringen.

Bij de oude NEDC testcyclus werd er alleen in een laboratorium gemeten, maar de WLTP richtlijnen bepalen dat auto’s in het echte leven aan tests onderworpen moeten worden. Dan komt dus een enorme aap uit de mouw: veel modellen verbruiken in de praktijk veel meer dan tot nu toe werd gecommuniceerd, met navenante gevolgen voor de uitstoot. Porsche wil de schade beperken door tot 1 september een tijdelijk orderstop in te lassen. In de tussentijd zullen de modellen worden klaargestoomd voor de WLTP cyclus die over 3,5 maanden ingaat.

Het komt er op neer dat je nog steeds richting je Porsche dealer kan stappen om een 718, 911, Macan, Cayenne of Panamera te bestellen, maar dat je wel genoegen moet nemen met een voorraadexemplaar. Of geduld hebben tot september.

De Nederlandse importeur laat weten dat zij (net als haar collega’s elders in Europa) voorzag dat bepaalde modellen of uitvoeringen dit jaar tijdelijk niet leverbaar zouden zijn, en heeft als reactie daarom bij de fabriek op tijd extra auto’s besteld. Die worden nu uit voorraad verkocht. Hiermee probeert Porsche eventuele ergernis over vertraging in de levertijd zo veel mogelijk te beperken.

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.