Porsche 918 Spyder gewrapt als Pink Pig

De Porsche 917 met de roze ‘Pink Pig’ livery is een bekende racewagen uit het verleden. Tijdens de 24 Uren van Le Mans in 1971 deed auto 917/20 mee met deze roze kleurstelling.

Winnen deed de auto niet, want dat deed onze Gijs samen met Red Bull honcho Helmut Marko in de 917 van Martini Racing.  De auto crashte ‘s nachts, met achter het stuur coureur Reinhold Joest.

De Le Mans-racer is een combinatie van de lange en korte wielbasisvarianten van de 917. Porsche bouwde er slechts één. De ronde vormen van de 917/20 deed Porsche-designer Anatole Lapine denken aan een biggetje.

De auto kreeg daarom al snel als bijnaam ‘Der Trüffeljäger aus Zuffenhausen’, oftewel Dicke Berta. Iedereen vond het prrachtig, behalve Graaf Gregorio Rossi dan. Deze Martini-baas vond de livery een aanfluiting en verbood Porsche om de merknaam Martini erop te plakken.

 

De Porsche 918 ‘Pink Pig’ varieert op het slagersthema door hem een verweerde look te geven. Mooi? Oordeel zelf. Wij staan aan de kant van Graaf Gregorio.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.