Zoek
Sluit dit zoekvak.

BREAKING! James Dean’s Speedster gevonden in Frankrijk

Toegegeven, het is nog niet officieel (pics or it didn’t happen), maar beelden van de Franse papieren lijken aan te tonen dat het echt waar is: de tot nu toe verloren gewaande 356 Speedster van James Dean lijkt toch echt gevonden te zijn. De eerste berichten kwamen los op de Porsche 356 pre-A/1958-1955 Facebook-groep, alwaar wordt gesuggereerd dat James Dean’s oorspronkelijke 356 Speedster (# 80126) na 60 jaar boven water is.

20 jaar gestald

Bernard Moix, beheerder van de pagina, zegt te spreken voor een vriend die de auto heeft gekocht. Moix, die nog geen foto’s heeft geplaatst, deelt dat de auto per toeval is gevonden en werd verkocht als een ‘project’ in Frankrijk, waar de auto gedurende de laatste 20 jaar heeft gestaan. Moix belooft snel foto’s te plaatsen van de auto, die vorige week is gekocht door zijn kennis.

Super motor

Deze auto moet niet worden verward met een andere witte Speedster van Vincent Tourneur, die zich vandaag de dag ook in Frankrijk bevindt en waarin Dean ook heeft gereden. James Dean kocht de zojuist teruggevonden 1955 Porsche Super Speedster van John von Neumann bij Competition Motors in Hollywood in het voorjaar van 1955. Hoewel Speedsters geliefd waren, kon hij destijds al een exemplaar krijgen met 1500 Super-motor (P-41014). Er wordt zelfs beweerd dat dit de eerste Speedster ooit was met een ‘Super’ motor. Negen dagen voor zijn dood in september ruilde hij de Speedster in voor een 550 Spyder, waarmee hij verongelukte.

Foto: Lee Raskin, author of James Dean: On the Road to Salinas, 2015 (Amazon)

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.