Porsche-veteraan Wolfgang Porsche viert 75e verjaardag

Wolfgang Porsche viert vandaag zijn vijfenzeventigste verjaardag. Hij is de voorzitter van de raad van commissarissen van Porsche Automobil Holding SE en Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG en de jongste zoon van Dorothea en Ferry Porsche.

Wolfgang Porsche werd op 10 mei 1943 geboren in Stuttgart. Hij bracht de eerste zes jaar van zijn leven door op het Oostenrijkse landgoed van zijn opa Ferdinand Porsche en verhuisde in 1950 met zijn familie naar Stuttgart. Hij studeerde bedrijfskunde in Wenen, behaalde in 1973 zijn doctorstitel in de handelswetenschappen en begon daarna als zelfstandig ondernemer met de import van Yamaha-motorfietsen in Oostenrijk en Hongarije.

In 1976 trad Wolfgang Porsche in dienst bij Daimler-Benz AG, waar hij vijf jaar lang verkoopmanager was. Ook werd hij in 1978 benoemd tot commissaris bij Porsche AG. In die hoedanigheid ondersteunde hij zijn vader Ferry Porsche, die in 1998 overleed. Sinds 2007 is Wolfgang Porsche voorzitter van de raad van commissarissen. Hij was betrokken bij onder meer de reorganisatie van Porsche in 1992 en de uitbreiding van het modellengamma met onder meer de Boxster, Cayenne en Panamera.

Wolfgang Porsche woont afwisselend in Salzburg en op het landgoed Schüttgut in het Oostenrijkse Zell am See, waar hij een biologische boerderij runt. Ook heeft hij door de decennia heen een indrukwekkende collectie zeldzame Porsches opgebouwd. Wolfgang Porsche heeft vier kinderen en vier kleinkinderen.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.